Το εναλλακτικό τέλος του «Birdman»

Ή πως ο Johnny Depp θα μπορούσε να αυτοσαρκαστεί

Με το «Birdman» να αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους, οσκαρικούς υποψηφίους της φετινής χρονιάς και τα προγνωστικά να έχουν ήδη πάρει φωτιά, κυκλοφόρησε μια είδηση σχετικά με το εναλλακτικό τέλος που είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί της ταινίας και το οποίο σίγουρα θα προσέδιδε την δική του σημασία στο σκεπτικό των σεναριογράφων, περί star system και υπαρξιακής αναζήτησης στο χολιγουντιανό στερέωμα.

Σε αντίθεση λοιπόν με το, ανοιχτό προς ερμηνεία, τέλος οι σεναριογράφοι, από κοινού με τον Inarritu και τον διευθυντή φωτογραφίας Emmanuel Lubezki, είχαν επιλέξει να κλείσουν την ταινία τους με ένα λίγο πιο σατυρικό τρόπο, βάζοντας τον…Johnny Depp να κάνει ένα άκρως ενδιαφέρον cameo, σχολιάζοντας έτσι τον ματαιόδοξο κόσμο του εμπορικού κινηματογράφου.

Πιο συγκεκριμένα, το τέλος ήθελε τον Depp να βρίσκεται μπροστά από τον καθρέφτη στο καμαρίνι του πρωταγωνιστή, και να φοράει την περούκα του Riggan Thomson, του ήρωα δηλαδή που υποδύεται ο Michael Keaton, την ίδια στιγμή που στον τοίχο από πίσω του, η αφίσα της 5ης συνέχειας των Πειρατών της Καραϊβικής αναρωτιόταν, «τι στο καλό κάνουμε εδώ φίλε;».

Όπως ανέφεραν και οι ίδιοι οι δημιουργοί, σκοπός τους ήταν να αναδείξουν την αέναη επανάληψη [που επικρατεί στα χολιγουντιανά franchise και την τύχη, μεταγενέστερα, των ηθοποιών που εμπλέκονται στα συγκεκριμένα projects].

Παρά το γεγονός πως δεν κατάφεραν να έχουν στην ταινία τους τον Depp, με μια πιο αυτοσαρκαστική διάθεση-αναρωτιόμαστε τι θα έλεγε γι’αυτό και η Disney-το «Birdman» εξακολουθεί να πλασάρεται στα φετινά βραβεία, ως το απόλυτο φαβορί, με εννέα υποψηφιότητες για Oscar, παραμένοντας μαζί με το «The Grand Budapest Hotel» στην κορυφή της λίστας.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*