Το νέο project της Jennifer Kent είναι προορισμένο για σπουδαιότητα

Τιτλοφορείται "Alice+Freda Forever"

Έπειτα από την “αποκάλυψη” της περυσινής χρονιάς -λέγε με “Babadook”– εύλογα ο κινηματογραφικός κόσμος βρέθηκε “στα πόδια” της Jennifer Kent, όσον αφορά το επόμενο της βήμα. Σύμφωνα με τα νέα που μας έρχονται από τις ΗΠΑ, λοιπόν, η Αυστραλέζα σκηνοθέτιδα ετοιμάζει τη μεταφορά του βιβλίου της Alexis Coe, “Alice +Freda Forever”.

Το εν λόγω βιβλίο δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, αλλά αντίθετα, πραγματικό περιστατικό που σόκαρε την κοινότητα της Βοστώνης το 1892. Η 19χρονη Alice και η 17χρονη Freda ήταν δύο γυναίκες πολύ ερωτευμένες μεταξύ τους. Φυσικά, κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο για την εποχή, οπότε η πρώτη σκόπευε να μεταμφιεστεί σε άνδρα ώστε να καταφέρει να παντρευτεί την αγαπημένη της. Όταν τα ερωτικά γράμματα που αντάλλασσαν, ανακαλύφθηκαν, οι οικογένειες τους απαγόρευσαν να ξαναμιλήσουν η μία στην άλλη. Η απόφαση αυτή ήταν σπαραξικάρδια για την Alice, όμως η Freda έδειξε να το παίρνει “ελαφρά τη καρδία”, οπότε η 19χρονη τη δολοφόνησε.

Δεδομένης της εξαιρετικής ικανότητας της Kent στην εξέταση της γυναικείας ψυχοσύνθεσης, το “Alice+Freda Forever” μοιάζει προορισμένο για αριστούργημα, ενώ η εγκληματική φύση του περιστατικού μας προετοιμάζει για μεγάλες συγκινήσεις εντός αιθούσης. Θυμίζουμε πως η Kent έχει άλλα δύο project “στα σκαριά” και, συγκεκριμένα, τα “The Nightingale” και “Whoever Brought me Here”.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ