Το Gravity αψηφά τους νόμους του Box office!

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Μετά από συμμετοχές εντός και εκτός διαγωνιστικού σε διάφορα φεστιβάλ όπως της Βενετίας όπου και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές αλλά και το βραβείο Future Film Festival Digital Award ήρθε η ώρα να το απολαύσει και το ευρύ κοινό. Έτσι λοιπόν το περασμένο παρασκευοσαββατοκύριακο «άνοιξε» στις αμερικάνικες αίθουσες (αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου) το πολυαναμενόμενο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Gravity του Alfonso Cuarón.

Και φυσικά έσπασε κάθε ρεκόρ! Ο ομόφωνος χαρακτηρισμός «αριστούργημα» των κριτικών, επιβεβαίωθηκε και από τους Αμερικάνους θεατές που ξόδεψαν 55,6 εκατομμύρια δολάρια για δουν την ταινία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο άνοιγμα που έχει γίνει ποτέ μέσα στον Οκτώβρη, ένα μήνα που δεν επιλέγεται συνήθως από «μεγάλες» ταινίες για να κάνουν την πρεμιέρα τους. Οι εισπράξεις αυτές αποτελούν ρεκόρ και για τους πρωταγωνιστές του (Sandra Bullock και George Clooney) που δεν έχουν δει ξανά ταινία τους να εκτοξεύεται στην κορυφή του Box office με τέτοιους αριθμούς. Μάλιστα το 80% των θεατών είδαν την ταινία σε 3D αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά (μετά το Life of Pi) ότι το 3D μπορεί να δουλέψει ακόμα και σε λιγότερο περιπετειώδεις ταινίες.

Και επειδή δεν είναι μόνο η προσέλευση που μετράει αλλά και οι εντυπώσεις, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι θεατές έχουν κατακλύσει τα social media και τις blogging πλατφόρμες με αναφορές στην ταινία και στην εμπειρία θέασης της. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το Gravity έχει σκαρφαλώσει στην 49η θέση του Top-250 του IMDB και ο μέσος όρος των κριτικών είναι 96 στα 100.

Εν ολίγοις, η ταινία είναι τόσο καλή που ακόμα και η Sandra Bullock δίνει αριστουργηματική ερμηνεία!

Η επιτυχία της ταινίας οφείλεται εν μέρει και στο studio της Warner Bros. που γνωρίζοντας το καλλιτεχνικό παρελθόν του σκηνοθέτη και τις arthouse προθέσεις του επένδυσε πάνω του με 100 εκατομμύρια δολάρια που είναι τεράστιο ποσό αν σκεφτεί κανείς την αισθητική της κατεύθυνση.

Στην χώρα μας το Gravity θα το δούμε στις 7 Νοεμβρίου. Έως τότε δείτε το trailer και ετοιμάστε τα 3D γυαλιά σας!

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ