Το «Hunger Games» πάει «Ανατολικά της Εδέμ»

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

Τι κάνεις όταν έχεις μια βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιό και έναν σκηνοθέτη, που συνεργάζονται σε μια μέτρια ταινία που βγάζει 700 εκατομμύρια δολάρια; Τους βάζεις να κάνουν και άλλη. Τόσο απλά οι παραγωγοί του «Hunger Games» αποφάσισαν την εκ νέου συνεργασία της Jennifer Lawrence με τον σκηνοθέτη Gary Ross σε ένα μικρό πρότζεκτ που λέγεται ριμέικ του «Ανατολικά της Εδέμ».

Το ιστορικό «Ανατολικά της Εδέμ» του 1955 με σκηνοθέτη τον Ελία Καζάν είναι περισσότερο γνωστό γιατί έδωσε το μοναδικό Οσκαρ στον  James Dean( το πρώτο που απονεμήθηκε μετά θάνατον) και βασίζεται στο ομώνυμο, τεράστιο μυθιστόρημα του John Steinbeck, μια παραβολή της βιβλικής ιστορίας του Κάιν και Άβελ. Αποτελεί ένα κλασσικό έργο τόσο της Αμερικάνικής Λογοτεχνίας, όσο και του κινηματογράφου, όπου ειδικά το κινηματογραφικό είναι ταυτισμένο με την εμβληματική φυσιογνωμία του  .

Η ιδέα του ριμέικ στηρίζεται προφανώς στο μαθηματικό, οικονομικό αποτέλεσμα, ενός ρομάντζου επιπέδου «Hunger Games» το οποίο δεν μας δημιουργεί καλό προαίσθημα για το κινηματογραφικο αποτέλεσμα. Ελπίζω να βγω λάθος, αλλά είναι μια αφορμή για να θυμηθείτε το original έργο

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ