Το κινηματογραφικό αντίο του Κέν Λόουτς

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης Έχοντας μια αυτόνομη κινηματογραφική πορεία, όπου κάθε του έργο, κωμικό ή δραματικό, αποτελούσε από μόνο του πολιτιστικό γεγονός για τον παγκόσμιο κινηματογράφο, ο...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

jimmys-hall_poster-630x350

Έχοντας μια αυτόνομη κινηματογραφική πορεία, όπου κάθε του έργο, κωμικό ή δραματικό, αποτελούσε από μόνο του πολιτιστικό γεγονός για τον παγκόσμιο κινηματογράφο, ο βρεταννός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς μας παρουσιάζει το τρέιλερ της πιο πρόσφατης ταινίας του, του «Jimmy’s Hall», η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι και η τελευταία του.

Στην αντιδραστική, θρησκόληπτη κοινωνία της Ιρλανδίας του πρώιμου 20ου αιώνα, η ξεχωριστή σκέψη, ή άποψη καταπιέζεται. Οι Ιρλανδοί δεν έχουν χώρο για να μιλήσουν και να διασκεδάσουν ελεύθερα, χωρίς την επιτήρηση της Καθολικής Εκκλησίας και η προσπάθεια του ντόπιου κομμουνιστή Jimmy Gralton να δημιουργήσει μια αίθουσα πολιτισμού και ελεύθερης διακίνησης ιδεών, θα προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών.

Με τη σκηνοθεσία του Κεν Λόους και σενάριο του Πολ Λάβερτι, και τοποθετημένο στην ίδια περίοδο με το “Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι”, το «Jimmy’s Hall» θυμίζει από πολλές πλευρές το βραβευμένο αριστούργημα του. Ο ίδιος  ο σκηνοθέτης δήλωσε, στα 77 πλέον, ότι είναι αρκετα δύσκολο πλέον να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις δημιουργίας μιας ταινίας, καθώς αισθάνεται το βάρος της ηλικίας. Αν και ελπίζουμε ότι θα βρει την έμπνευση και την δύναμη να μας προσφέρει και άλλα πράγματα, το «Jimmy’s Hall», πιθανότατα θα είναι το κινηματογραφικό αντίο ενός από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές της γενιάς του.

Δείτε το τρέιλερ

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ