Ο Man On Wire ξαναζωντανεύει σε 3D

Βασισμένο στο βιβλίο του ιδίου με τον τίτλο Το Reach The Clouds, και υπό την σκηνοθεσία του James Marsh, ο ίδιος ο Petit πρωταγωνιστεί ενσαρκώνοντας την ιστορία του ανθρώπου που πιάστηκε αργότερα από τις αστυνομικές αρχές.

Όλοι θυμόμαστε την εκπληκτική ταινία – ντοκιμαντέρ του 2008 με τον τίτλο Man On Wire. Η αληθινή ιστορία του Philippe Petit που πραγματοποίησε τον Αύγουστο του 1974 ένα από τα πιο τολμηρά όνειρα. Να περπατήσει πάνω σε ένα σχοινί και να διασχίσει τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης στο World Trade Center. Στην παράτολμη κίνηση ευφυΐας, ελευθερίας και φυσικά έλλειψης του φόβου, ο Petit είδε το μεγαλείο της τωρινότητας.

Βασισμένο στο βιβλίο του ιδίου με τον τίτλο Το Reach The Clouds, και υπό την σκηνοθεσία του James Marsh, ο ίδιος ο Petit πρωταγωνιστεί ενσαρκώνοντας την ιστορία του ανθρώπου που πιάστηκε αργότερα από τις αστυνομικές αρχές. Έξι χρόνια αργότερα, ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να μεταφερθεί ξανά στην μεγάλη οθόνη η ιστορία του Petit, αυτή την φορά υπό τρισδιάστατη μορφή. Η ταινία που ακούει προς το παρόν στο όνομα Clouds, αλλά μπορεί να κατασταλάξει διαφορετικά, θα ακολουθήσει το μοτίβο: «ενός πρωταγωνιστή που κυνηγάει ένα τρελό και άπιαστο όνειρο, και από την άλλη την τεχνική του περπατήματος και ακροβατισμού στο σχοινί».

Για τις ανάγκες των δίδυμων πύργων, αλλά και ολόκληρου του World Trade Center, που δεν υπάρχει πλέον, ο Zemeckis υπόσχεται μια εξαίσια σύνθεση ειδικών εφέ και συναισθήματος, ενώ για την τρισδιάστατη μορφή των πλάνων, επιθυμεί για το δημιούργημα του να θυμίζει τεχνικές του Life Of Pi και του Avatar. Για όσους έχουν παρακολουθήσει τις συγκεκριμένες ταινίες σε 3D, γνωρίζουν πως η ιδέα αυτή καθηλώνει ήδη το κοινό και μας κάνει να ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα. Η ταινία «Clouds» πρόκειται να δημιουργεί υπό την υποστήριξη της νεοφερμένης εταιρίας (μόλις τον Αύγουστο 2013) TriStar Productions και της Sony Pictures, υπό την διεύθυνση του film executive Tom Rothman που ήταν προηγουμένως στην Fox Entertainment.

Όσον αφορά το πρόσωπο που θα ενσαρκώσει τον Philippe Petit, γνωρίζουμε μέχρι στιγμής πως ακούγεται το όνομα του Joseph Gordon-Levitt (Don Jon, Looper, Inception, The Dark Knight Rises), όμως τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο.

Δείτε παρακάτω το trailer του Man on Wire

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ