Το μετέωρο βήμα του Ryan Gosling

Τι πήγε στραβά με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο;

Όταν ο Ryan Gosling είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του πίσω από την κάμερα, σκηνοθετώντας μάλιστα μια φαντασιακή περιπέτεια με δόσεις θριλερ, όλοι-ή σχεδόν όλοι-πιστέψαμε πως αυτό θα αποτελούσε το ιδανικό βήμα για την καριέρα του Αμερικανού γόη, ο οποίος θα άφηνε έτσι πίσω μερικές άστοχες επιλογές, όπως τον ρόλο του στο “Gangster Squad”, αλλά και αυτόν του Julian στο κάπως ξιπασμένο “Only God Forgives” του Nicolas Winding Refn.  Δυστυχώς, αν κρίνουμε από το μέλλον του σκηνοθετικού ντεμπούτου του ηθοποιού, τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως θα ήλπιζε.

Σύμφωνα με το Variety, η σκηνοθετική απόπειρα του Gosling, “Lost River”-η οποία έφερε αρχικά τον τίτλο, “How to Catch a Monster”-δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους, σύμφωνα με την απόφαση της Warner Bros., η οποία αποφάσισε την κυκλοφορία της ταινίας απευθείας στην αγορά και σε Video On Demand, στις 25 Απριλίου.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Warner Bros. αποφάσισε να μην διανείμει την ταινία στις αίθουσες, σίγουρα μπορεί να εντοπιστεί στην υποδοχή που της επιφύλαξε το κοινό του τελαυταίου φεστιβάλ των Καννών, το οποίο χωρίστηκε αμέσως σε δυο «αντίπαλα» στρατόπεδα, με αυτούς που εκθείασαν το εικαστικό αποτέλεσμα, αλλά και αυτούς τάχθηκαν εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα υπερβολικά φιλόδοξο, σινεματικό κολάζ, που σχεδόν κόπιαρε το στυλ μεγάλων δημιουργών, όπως ο Carax και ο Lynch.

Να θυμήσουμε πως η υπόθεση της ταινίας έμοιαζε πολλά υποσχόμενη, με την Hendricks να υποδύεται μια μητέρα που ξεκινάει ένα, σχεδόν ονειρικό, ταξίδι αναζήτησης του γιού της σε μια μυστήρια, υποβρύχια πόλη.

Γνωρίζοντας τις υποκριτικές ικανότητες του Gosling, σίγουρα θα θέλαμε να τον ξαναδούμε σε κάτι πραγματικά καλό, όπως επλίζουμε να είναι και η επόμενη ταινία του Terrence Malick όπου θα πρωταγωνιστήσει, εξακολουθώντας να παραμένει δίχως τίτλο.  Η σκηνοθεσία μπορεί να περιμένει Ryan.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ