Το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη στη Berlinale!

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

giannis-oikonomidis

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «To Μικρό Ψάρι» (αγγλικός τίτλος Stratos) επιλέχθηκε για το Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου και θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Κύπρου, η οποία ξεκινά δυναμικά την πορεία της. To Φεστιβάλ του Βερολίνου αναδεικνύει σταθερά τις πιο σημαντικές φωνές του παγκόσμιου κινηματογράφου και θα λάβει χώρα μεταξύ 6-16 Φεβρουαρίου 2014.  

Για την παραγωγή της ταινίας συνεργάστηκαν από ελληνικής πλευράς η Faliro House Productions του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, οι Αργοναύτες του Πάνου Παπαχατζή και η Feelgood Entertainment που έχει αναλάβει και τη διανομή της ταινίας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σε ό,τι αφορά τη γερμανική πλευρά, για πρώτη φορά σε ελληνική ταινία είναι συμπαραγωγός η γνωστή γερμανική εταιρεία Match Factory Productions, που έχει συνδεθεί με μεγάλους διεθνείς δημιουργούς.

 Στην ταινία «Το Μικρό Ψάρι», ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια γκανγκστερική, ατμοσφαιρική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μουρίκη.

Στην ταινία παίζουν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου,  Πέτρος Ζερβός,Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Veronica Naujoks, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα,Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Βουλγαράκης, Όμηρος Πουλάκης, Στάθης Σταμουλακάτος,Γιώργος Μπινιάρης, Αλέκος Πάγκαλος, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου.

Οι υπόλοιπες ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος που ανακοινώθηκαν:

‘71 – Ηνωμένο Βασίλειο
του Yann Demange

Life of Riley – Γαλλία
του Alain Resnais

Aloft – Ισπανία, Καναδάς, Γαλλία
της Claudia Llosa

Die geliebten Schwestern – Γερμανία
του Dominik Graf

The Grand Budapest Hotel (Ταινία Έναρξης) – Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία
του Wes Anderson

The Monuments Men (Εκτός Συναγωνισμού) – Γερμανία, Η.Π.Α.
του George Clooney

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*