Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ – Barbershop: The Next Cut (2016)

Μοιάζει μακράν πιο φρέσκο και original ακόμα και από το πρώτο

 ★★★½☆ 

Σκηνοθεσία: Malcom D. Lee
Σενάριο: Kenya Barris, Mark Brown, Tracy Oliver
Πρωταγωνιστούν: Ice Cube, Cedric the Entertainer, Regina Hall
Διάρκεια: 111′
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Tanweer

barbershopsmallΤο τρίτο installment του “Barbershop” φέρνει πίσω πολλούς βασικούς παίκτες από τα προηγούμενα του 2002 και του 2004, αλλά μοιάζει μακράν πιο φρέσκο και original ακόμα και από το πρώτο.

Προκειμένου να προσπεράσουν κάποιες οικονομικές δυσκολίες,ο Calvin (ένας τυφώνας ονόματι Ice Cube) και η Angie (Regina Hall) ένωσαν το μπαρμπέρικο και το beauty salon σε ένα ενιαίο χώρο και μια κοινή, νοικοκυρεμένη επιχείρηση. Το γεγονός αυτό φέρνει μια πολύ χαριτωμένη αναστάτωση ανάμεσα στον Eddie (Cedric the Entertainer, αυτός που κρατάει τον πήχη του γέλιου ψηλά) και την παρέα του και τις νεοφερμένες συναδέλφους τους που είναι πάντοτε ετοιμόλογες κι έτοιμες για κουβέντα. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η Nicki Minaj σε έναν απολαυστικό ρόλο (Draya) που φέρνει εις πέρας τρομερά επιτυχημένα. Κι ενώ κάποιες συγκρούσεις στο χώρο εργασίας είναι αναπόφευκτες, μια διαφορετικού είδους «σύγκρουση» γίνεται στους δρόμους του Σικάγο. Το έγκλημα και τα gangs αυξάνονται και πληθύνονται, καθιστώντας έτσι τον Calvin ανήσυχο σχετικά με την τύχη και τις παρέες του γιου του. Τότε είναι που η παρέα του μπαρμπέρικου καταστρώνει σχέδιο προκειμένου να κάνουν πάλι ασφαλή την αγαπημένη τους γειτονιά.

Το “Barbershop : The Next Cut” επέστρεψε προκειμένου να μας χαρίσει αρκετά γέλια (ίσως όχι τόσα πολλά όσο το πρώτο) – αλλά κι ένα σημαντικό μήνυμα σχετικά με την ολοένα αυξανόμενη βία των όπλων στους δρόμους του Σικάγο. Και σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι τρομερά πρωτοποριακό σαν θεματική – αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται δεν συνηθίζεται στις περισσότερες ταινίες.

Είναι πολύ αναζωογονητικό να βλέπουμε ένα sequel να μπαίνει στα βαθιά της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας, να συνδυάζει το αστείο με το σοβαρό, το σκληρό με το συγκινητικό, να έχει έναν πολύ καλομελετημένο ρυθμό στους διαλόγους του, και όλα αυτά με μια αφοπλιστική δόση ειλικρίνειας.

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ