Το «Monuments Men» σε remake με χρώμα…ελληνικό!

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

george_clooney_01Λίγο καιρό πριν, ο George Clooney είχε εκφραστεί θετικά, υπέρ της επιστροφής των «Ελγίνειων» Μαρμάρων στη χώρα μας. Αρκετοί από εμάς δυσπιστήσαμε, πιστεύοντας πως πρόκειται για άλλη μία μαρκετίστικη κίνηση για την προώθηση της ταινίας «The Monuments Men», αλλά οι τελευταίες εξελίξεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έπεισαν και τον πλέον σκεπτικιστή για την ακεραιότητα των δηλώσεων του διάσημου σταρ.

Στη συνέντευξη τύπου την οποία παρέθεσε ο Clooney χθες, στη βίλα του στη Λίμνη Κόμο, ο «αμετανόητος εργένης» εξέπληξε τους εκπροσώπους του τύπου, ανακοινώνοντας ένα άτυπο reboot της τελευταίας του ταινίας, εμπνευσμένο από τη μάχη που δίνει για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Θέλοντας να «τραβήξει» και το διεθνές κοινό, διατηρώντας την ελληνικότητα της προσπάθειας, θα τιτλοφορήσει το νέο αυτό φιλμ «Elgineiwn Andres» σε άπταιστα greeklish, μία προσπάθεια που σίγουρα θα προσελκύσει άτομα όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.

Συνεχίζοντας, ο 52χρονος δήλωσε πως σκοπεύει να έχει περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο στο εγχείρημα, καθώς ο ενορχηστρωτής της προσπάθειας και Υπ.Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έριξε στο «τραπέζι» το όνομα του Γιάννη Σμαραγδή, γνωστού για τα ιστορικά θέματα των ταινιών του. «Το Ελ Γκρέκο, ήταν ένα φιλμ που εύχομαι να είχα κάνει εγώ» ανέφερε ενθουσιώδης ο Clooney, ενημερώνοντας μας πως οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Όσον αφορά το καστ, γίνονται ήδη οι συζητήσεις για να παραμείνει το ίδιο με την original ταινία, παρότι υπάρχει η σκέψη της αντικατάστασης του Bill Murray από τον Λάκη Λαζόπουλο, λόγω scheduling conflicts του πρώτου.

Εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον George Clooney για την πρωτοβουλία αυτή και ευχόμαστε να μη σταματήσει εδώ αυτή η καμπάνια που μας κάνει εθνικά υπερήφανους.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*