Το φιλόδοξο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Don Cheadle

...

miles-davis-don-cheadle-Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

O Don Cheadle είναι ένας εξαίρετος ηθοποιός, που πάντοτε απολαμβάνουμε να παρακολουθούμε σε οποιαδήποτε παραγωγή συμμετέχει. O 38χρονος Αμερικάνος, προτεινόμενος για Όσκαρ το 2004 για το «Hotel Rwanda», αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο που έχουν χαράξει οι περισσότεροι συνάδελφοι του και να πραγματοποιήσει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ηθοποιοί επιλέγουν κάποιο σχετικά μικρό, ανεξάρτητο project, αλλά ο Cheadle κινήθηκε διαφορετικά, επιλέγοντας ένα φιλόδοξο βιογραφικό φιλμ για τη ζωή του τρομπετίστα-θρύλου Miles Davis που απεβίωσε το 1991. O ηθοποιός είχε για χρόνια τo «Kill the Trumpet Player» στα σκαριά και επιτέλους πέτυχε την χρηματοδότηση του, ενώ θα κατέχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Davis, κάτι για το οποίο ανυπομονούμε, καθώς η ομοιότητα μεταξύ των δύο είναι παραπάνω από εμφανής. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Ewan McGregor ως δημοσιογράφος του περιοδικού Rolling Stone, ενώ η Zoe Saldana θα ερμηνεύσει την πρώην γυναίκα του Davis, Frances.

To «Kill the Trumpet Player» θα ασχολείται με την περίοδο της προσωρινής απόσυρσης του τζαζίστα από τα μουσικά δρώμενα και την επιστροφή του το 1979. Η παραγωγή θα αρχίσει γυρίσματα τον Ιούνιο του 2014.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*