Ιδιαίτερο spin-off από την ταινία Gravity

...

ANINGAAQΓράφει η Δανάη Σωπασή

Η φετινή ταινία Gravity με φόντο τις προκλήσεις στον διαστημικό χώρο και όχι μόνο, ήρθε στην χώρα μας τον προηγούμενο μήνα. Στο δεύτερο μέρος της ταινίας, υπάρχει μια σκηνή στην οποία και βρίσκεται η πρωταγωνίστρια Ryan Stone (Sandra Bullock) μέσα σε μια Ρωσική διαστημική κάψουλα και προσπαθεί να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε από ένα ραδιοφωνικό σταθμό.

Ύστερα από μερικά λεπτά μονομερής επικοινωνίας ακούγονται ήχοι ενός μωρού και ενός σκύλου που γαβγίζει. Σε αυτό το σημείο εστίασε ο σκηνοθέτης Jonas Cuaron και αποφάσισε να κάνει ένα βίντεο μικρού μήκους επτά λεπτών. Στο εν λόγω βίντεο παρουσιάζεται εναλλακτικά η ερμηνεία και η εικόνα (κυρίως) του ανθρώπου εκείνου, όπως ακουγόταν στο ραδιόφωνο. Η σκηνή θα φέρει τον τίτλο Aningaaq στην bluray έκδοση της ταινίας με τον ειδικό τίτλο. Να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο βίντεο έχει εμφανιστεί μέσω φεστιβάλ στο  Telluride του Κολοράντο και την Βενετία.

Η εταιρία Warner Bros. συζητά το ενδεχόμενο να ενσωματώσει το βίντεο στην κατηγορία μικρού μήκους με τον ειδικό τίτλο «live-action short category». Στα Academy Awards θα είναι η πρώτη φορά όπου μια ταινία θα διαγωνίζεται με ένα βίντεο βγαλμένο από την ίδια την δημιουργία και μάλιστα να είναι και υποψήφια την ίδια χρονιά.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ