Το trailer του «Stranger Things», της νέας σειράς του Netflix

Με σαφείς αναφορές σε Steven Spielberg και Stephen King

Κάτι καινούριο ετοιμάζει το αγαπημένο μας Netflix. Πρόκειται για μια καινούρια τηλεοπτική σειρά sci-fi μυστηρίου που ονομάζεται “Stranger Things”. Το κανάλι δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους εγχειρήματα, αλλά ήδη το trailer υπόσχεται πολλά.

Το ντούο πίσω από το project είναι οι σεναριογράφοι-σκηνοθέτες Matt και Ross Duffer (“Wayward Pines”), ενώ πρωταγωνίστρια στο ρόλο της μητέρας του αγοριού, βρίσκουμε τη Winona Ryder. Τα 8 επεισόδια της πρώτης σεζόν θα είναι διαθέσιμα στις 15 Ιουλίου.

Να τι λέει το Netflix για τη σειρά:

Τοποθετημένο στο Hawkins της Indiana στα ‘80s, το “Stranger Things” είναι ένα χρονικό της αναζήτησης ενός νεαρού αγοριού, το οποίο εξαφανίζεται κάτω από πολύ ύποπτες συνθήκες. Η έρευνα της μητέρας του, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα ξεδιπλώσει μυστήρια που περιλαμβάνουν απόρρητα κυβερνητικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα πολύ παράξενο μικρό κορίτσι. Ένα γράμμα αγάπης στις καλτ κλασσικές ταινίες των ‘80s, το “Stranger Things” είναι επίσης μια ιστορία ενηλικίωσης για τους τρεις κοντινότερους φίλους του αγοριού, που μπλέκονται σε έναν κόσμο όπου τα μυστήρια παραμονεύουν κάτω από την επιφάνεια.

Η πρώτη εντύπωση που μας δημιουργείται με τη θέαση του trailer είναι πως μοιάζει με κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φτιάξει ο Steven Spielberg, λόγω της συγγένειας της ατμόσφαιρας με ταινίες όπως τα “Goonies” και “Ε.Τ.”. Καταφανής και η επιρροή από το Stephen King, που άλλωστε αποτελεί μια από τις ισχυρότερες φωνές της δεκαετίας του ’80.

Για του λόγου το αληθές:

 

Σοφία Κυριλλίδου

Ο κινηματογράφος για εκείνη ήταν πάντα εκεί: Σα μαθήτρια -κρυφά από τους γονείς- νοίκιαζε ταινίες από το videoclub, σα φοιτήτρια σπούδασε κινηματογράφο. Άλλωστε, πάντα της άρεσαν τα ταξίδια!
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ