Δείτε την πρώτη ταινία μικρού μήκους του László Nemes, «With a Little Patience»

Σκηνοθέτη του "Son of Saul"

Το «Son of Saul» κέρδισε φέτος το Χρυσό Αγαλματάκι της Ακαδημίας στην κατηγορία «Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία», και όχι αδίκως.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του László Nemes, ο οποίος είχε ασχοληθεί μόνο με μικρού μήκους ταινίες μέχρι τότε, μας έδειξε την φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τρόπο που λίγες ταινίες με παρόμοια θεματική έχουν τολμήσει μέχρι στιγμής.

Το 2007, ο Nemes είχε προβάλλει στο Venice International Film Festival το «With a Little Patience», την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, την οποία μπορείτε (και αξίζει) να δείτε παρακάτω.

Το «With a Little Patience» είναι γυρισμένο από τον έμπειρο φακό του Mátyás Erdély, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα φυσικά και στο «Son of Saul», και το short film ακολουθεί μια υπάλληλο γραφείο, η οποία ακολουθεί την καθημερινή της ρουτίνα, ενώ η ένταση της εικόνας σταδιακά αυξάνεται, καθώς έξω από το παράθυρό της συμβαίνουν κάποια από τα τρομερά γεγονότα του Β’ παγκοσμίου Πολέμου – θα μπορούσε κανείς έτσι να πει ότι πρόκειται για έναν προάγγελο του «Son of Saul».

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ