Το Writers Guild βράβευσε το “Imitation Game”

Και ακόμα ένα μεγάλο βραβείο για το Grand Budapest Hotel

Τα βραβεία Writers Guild of America – ελληνιστί, η Συντεχνία Σεναριογράφων της Αμερικής – αποδίδονται ετησίως σε επιτεύγματα στο χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Είναι και για πολλούς μια πολύ καλή πρόβλεψη για τις κατηγορίες καλύτερου διασκευασμένου και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου των Όσκαρ. Φέτος, το Writers Guild παραμέρισε κάπως το Birdman και το The Theory of Everything κι έδωσε το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου στον Graham Moore για το Imitation Game και το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου στους Wes Anderson και Hugo Guinness, για το Grand Budapest Hotel.

Ο Moore απέτισε φόρο τιμής στο κυρίως θέμα και πρωταγωνιστή του Imitation Game, τον ίδιο τον Alan Turing.  «Ήταν ίσως η μεγαλύτερη ιδιοφυία της γενιάς του, και εγώ είμαι ένας απλός σεναριογράφος από το Σικάγο, γι ‘αυτό είναι πολύ παράξενο να στέκομαι σε αυτή τη σκηνή τώρα, όταν θα άρμοζε να στέκεται εδώ ο ίδιος ο Turing», είπε. «Οφείλεται στο μέγεθος της ιδιοφυΐας του, το γεγονός ότι κάναμε αυτήν την ταινία και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό».

Ο Anderson από την άλλη έβγαλε έναν κάπως πιο κωμικό λόγο, που συνάδει με το ύφος της ταινίας του, λέγοντας : «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ σε αυτό το έδαφος της Century City, το οποίο στο παρελθόν, όπως γνωρίζετε, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο και τώρα φιλοξενεί αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο Hyatt και μια μεγάλη κοινότητα δικηγόρων της ψυχαγωγίας».

Ο Brian Knappenberger κέρδισε βραβείο για το ντοκιμαντέρ του  “The Internet’s Own Boy: The Story Of Aaron Swartz”, το οποίο όμως δεν ανήκει στη λίστα με τα υποψήφια ντοκιμαντέρ των Όσκαρ.

Όσον αφορά στις τηλεοπτικές σειρές, το “Louie” με τον κωμικό Louis C.K. πήρε σπίτι δύο βραβεία και το “True Detective” κέρδισε τα βραβεία της καλύτερης δραματικής σειράς και της καλύτερης νέας σειράς.

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ