Το “American Horror Story” πιο ατμοσφαιρικό από ποτέ

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή Το “American Horror Story” αποτελεί κατά κοινή ομολογία, μια από τις σειρές που κατάφερε να εντάξει απόλυτα επιτυχημένα, τον τρόμο, στο εβδομαδιαίο,...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

30-american-horror-story-coven2Το “American Horror Story” αποτελεί κατά κοινή ομολογία, μια από τις σειρές που κατάφερε να εντάξει απόλυτα επιτυχημένα, τον τρόμο, στο εβδομαδιαίο, τηλεοπτικό μενού.

Μετρώντας ήδη τρεις σεζόν, διαφορετικών θεματικών μεταξύ τους, η σειρά των Brad Falchuk και Ryan Murphy, κατάφερε να τρυπώσει στο μυαλό χιλιάδων τηλεθεατών και να στοιχειώσει για τα καλά τα βράδια τους, μέσα από μεταφυσικές ιστορίες, τρελούς επιστήμονες, σατανικές καλόγριες και αδίστακτες μάγισσες.

Αν και ο τρίτος κύκλος δεν κάταφερε να εντυπωσιάσει, εξαιτίας των αστοχιών που τον χαρακτήρισαν, ιδιαίτερα από την μέση της σειράς και μετά, εντούτοις τα νέα σχετικά με την τέταρτη σεζόν είναι πολύ αισιόδοξα, μιας που ίσως και να απολαύσουμε το καλύτερο “American Horror Story” μέχρι σήμερα.  Ο λόγος;  Μα φυσικά το γεγονός πως η ιστορία θα διαδραματίζεται σε ένα τσίρκο.

Με τις φήμες για το περιεχόμενου του επικείμενου κύκλου να έχουν ήδη ξεκινήσει μετά την λήξη του τρίτου, η επιβεβαίωση ήρθε από τον συγγραφέα Douglas Petrie ο οποίος παραδέχτηκε σε ερώτηση σχετικά με την πορεία της σειράς πως, “ναι, δεν έχει τίτλο, αλλά αυτή είναι η ιδέα.  Χοντρικά, αλλά αυτή είναι η ιδέα” (αναφερόμενος στο concept).

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, αλλά ξέρουμε πως για ακόμη μια φορά το δίδυμο Jessica Lange-Sarah Paulson, θα επιστρέψει για νέες ανατριχίλες.  Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του Ryan Murphy στο The Hollywood Reporter: “Η Lange ήθελε πάντα να υποδυθεί μια Marlene Dietrich φιγούρα και τώρα της δίνεται η ευκαιρία να το κάνει”, συνεχίζοντας, “Προσπαθούμε να κάνουμε το ανάποδο απ’ οτι κάναμε μέχρι τώρα.  Η Jessica Lange έχει ήδη αρχίσει να εξασκεί την γερμανική της προφορά και γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος”.

Ελπίζουμε πως η τέταρτη επιστροφή της σειράς, θα στεφθεί με την επιτυχία που ξέρουμε οτι της αξίζει, μιας που το σκηνικό τρομακτικού/λάγνου τσίρκου, αποτελεί πράγματι μια από τις καλύτερες και πιο ατμοσφαιρικές βάσεις για horror εφιάλτες και δολοπλοκίες, ιδανικές για να μας κρατήσουν ξάγρυπνες πολλές νύχτες.

Η σειρά επιστρέφει για ακόμη μια φορά από τον Οκτώβρη.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ