Άκόμη μια «Μέρα των Νεκρών» ξημερώνει

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Το πόσο αγαπάμε εδώ στο Reel τα ζόμπι στο έχουμε αποδείξει επανειλημμένως μέσα από τα αφιερώματά μας στις καλύτρες zombie movies, τον πλήρη οδηγό επιβίωσης σε ένα ενδεχόμενο zombies apocalypse (part 1 και part 2 παρακαλώ), καθώς και την ενημέρωσή σου για την ζομπιακή πορεία του κινηματογράφου μέσα από νέες ταινίες, remake και επαναμπουσταρίσματα.

Αυτή την φορά λοιπόν θα σου πούμε πως η κλασική πλέον απέθαντη τριλογία του George A. Romero, μπαίνει και πάλι στο σκηνοθετικό μικροσκόπιο για ένα ακόμη επαναματα-reboot, με τους παραγωγούς του κάκιστου «Texas Chainsaw 3D», Lati Grobman και Christa Campbell, να ακονίζουν τα μαχαίρια τους έχοντας υπογράψει ήδη για τα δικαιώματα του remake του «Day of the Dead», της τρίτης χρονικά ταινίας του Romero που «κλείνει» και την τριλογία του, με το «Night of the Living Dead» (1968) και το «Dawn of the Dead» (1978) να προηγούνται.

Αν και ακόμη δεν υπάρχει σεναριογράφος για το project, εντούτοις οι παραγωγοί φαίνονται ιδιαίτερα χαρούμενοι που τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπροσαρμόσουν(;) το αριστούργημα του Romero, λέγοντας μάλιστα: «Θέλουμε να κρατήσουμε αυτή τη version όσο πιο κοντά γίνεται στην αρχική ταινία του Romero, προκειμένου να κρατήσουμε και τους θαυμαστές του ικανοποιημένους.  Αυτά δεν θα είναι ζόμπι που θα σκαρφαλώνουν τους τοίχους και θα κάνουν back flips όπως στο «World War Z»«.

Για την ιστορία το τελευταίο remake που υπέστη το «Day of the Dead» ήταν το 2008 και μάλλον αποτέλεσε μια ντροπιαστική προσθήκη στον κινηματογραφικό κόσμο των zombies.

Αν και η ταινία μάθαμε πως θα κυμαίνεται χρηματικώς στα $10-20 εκατομμύρια, εντούτοις αυτό δεν μας λέει και πολλά μιας που καλό θα ήταν εκεί πέρα στο Χόλιγουντ να παραδειγματιστούν κάποια στιγμή από την σωρεία κακών remake, και να κατεβάσουν καμιά καλύτερη ιδέα αν πρέπει ντε και καλά να επαναπροσδιορίσουν ένα αρκετά κορεσμένο μέχρι τώρα ταινιακό είδος.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ