Τα γυρίσματα του Fury προκαλούν την οργή των Βρετανών!

...

article-2440398-186F390300000578-218_634x674

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Η Remembrance Day(ή Ημέρα Μνήμης ελληνιστί) είναι αφοσιωμένη στη θύμηση των στρατιωτών που «έπεσαν» στη μάχη κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ημέρα αυτή, 11 Νοεμβρίου κάθε έτους, τηρείται στις χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών, δηλαδή των πρώην αποικιών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, και χαρακτηρίζεται από ποικίλες τελετές μνήμης στα κράτη αυτά. Συγκεκριμένα, στη Μεγάλη Βρετανία, παρατηρούμε τη Remembrance Sunday, που υπηρετεί τον ίδιο σκοπό, τοποθετημένη χρονικά στη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Υπάρχει όμως κάποιος που φαίνεται να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τη σημασία της ημέρας αυτής για τις προαναφερθείσες χώρες. Αναφερόμαστε στον σκηνοθέτη του εξαιρετικού «End of Watch», David Ayer, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία αυτή την περίοδο γυρίζοντας τη νέα του ταινία, Fury, με πρωταγωνιστή τον «πολύ» Brad Pitt. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, αποφάσισε -παρά το αίτημα των κατοίκων της περιοχής- να πραγματοποιηθούν κανονικά τα γυρίσματα του φιλμ τη σημερινή ημέρα, προκαλώντας την έντονη μήνη των περίοικων. Φυσικά, η ταινία δεν πραγματεύεται ένα οποιοδήποτε θέμα, αλλά την αποστολή μίας ομάδας αμερικανών στρατιωτών στη ναζιστική Γερμανία, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτή η γενικότερη δυσφορία σχετικά με την αδιαλλαξία του Ayer, με έναν από τους κομπάρσους να δηλώνει(σύμφωνα με τη Daily Mirror): «Είναι πραγματικά μακάβριο και προσβλητικό το γεγονός αυτό. Δε μπορώ να πιστέψω ότι φόρεσα στολή των SS ανήμερα της Remembrance Sunday!»

Σε αυστηρό πρόγραμμα γυρισμάτων ο Ayer ή απλά αδιάφορος;

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*