Το «Jacob’s Ladder» σε νέα κινηματογραφική κοπή;

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια τα remake στο Hollywood αυξάνουν και πληθαίνουν και δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι ότι καλύτερο, ιδιαίτερα όταν κάποιος έχει δει την αυθεντική ταινία πάνω στην οποία βασίζεται το εκάστοτε remake.

Ακόμη ένα αμφίβολο remake λοιπόν έρχεται να προστεθεί στην μέχρι στιγμής μεγάλη λίστα που έχει σχηματιστεί από επίδοξους σκηνοθέτες και παραγωγούς που δεν ειναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε νέες ιδεές και σενάρια. Ο λόγος για την κλασική ταινία του 1990 με τον αγαπημένο Τim Robbins «Jacob’s Ladder», η οποία μάλλον άρεσε πολύ στον Mickey Liddell ο οποίος αποφάσισε μέσω της εταιρείας παραγωγής του να προχωρήσει στο remake αυτής.

Το «Jacob’s Ladder» σκηνοθετήθηκε από τον Adrian Lyne («Flashdance», «91/2 Weeks», «Fatal Attraction») σε σενάριο Bruce Joel Rubin («The Time Traveler’s Wife») και πρωταγωνιστή τον Tim Robbins στο ρόλο του Jacob, ενος βετεράνου του Βιετνάμ που θρηνεί για το γιο του που έχει χάσει, ενώ ταυτόχρονα υποφέρει από παραισθήσεις και περίεργα όνειρα. Η εμφάνιση των θεματικών της θρησκείας, των παράνομων πειραμάτων, της ύπαρξης Παραδείσου και Κόλασης είναι γνωστές και υπεύθυνες για το φανατικό κοινό που έχει η ταινία η οποία αξίζει να σημειωθεί πως δεν ηταν ιδιαίτερα δημοφιλής όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

Για την LD Entertainment, την εταιρεία παραγωγής του Liddell, το σενάριο θα αναλάβει ο Jeff Buhler, ο οποίος μας έχει δώσει μέχρι στιγμής το σενάριο του «Midnight Meat Train», ταινία η οποία είναι βασισμένη στη γνωστή ομώνυμη short ιστορία του πολυαγαπημένου Clive Barker και στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει ο Bradley Cooper.

H ταινία εξακολουθεί να παραμένει ορφανή από σκηνοθέτη και παρά το γεγονός πως οι δημιουργοί της προσπάθησαν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα, υποστηρίζοντας πως δεν θα γυρίσουν ακριβώς ένα remake, αλλά κάτι σαν homage στην original ταινία, με μερικές νέες, σύγχρονες ματιές πάνω στα αιώνια ερωτήματα που έθεσε το mindfucking φιλμάκι του Lyne.

Πειράζει που πιστεύουμε πως το εγχείρημα είναι εξ’αρχής καταδικασμένο;

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ