Παίκτες του κόσμου ενωθείτε! Το «Magic: The Gathering» γίνεται ταινία

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

magic-the-gathering-pin-duels-of-planeswalkers-on-335971Το διάσημο παιχνίδι καρτών, Magic: The Gathering, το οποίο κυριαρχούσε την δεκαετία του ’90 στην καθημερινότητα χιλιάδων παιδιών-και οχι μόνο-φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στον δρόμο της κινηματογραφικής του μεταφοράς, με τον Simon Kinberg, σεναριογράφο των «Mr. and Ms. Smith», «Sherlock Holmes» και «X-Men: Days of Future Past», να αναλαμβάνει την παραγωγή της μεταφοράς, του «μαγικού» παιχνιδιού.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η απόφαση για την δημιουργία οχι μιας μόνο ταινίας, αλλά ολόκληρου franchise που να βασίζεται στην παγκόσμια μανία των ’90s, δεν αποτελεί διόλου τυχαίο γεγονός, μιας που το κενό που άφησε πίσω του η ταινιακή σειρά του Harry Potter, μοιάζει ήδη δύσκολο να καλυφθεί, παρά την μεταφορά άλλων, εξίσου διάσημων εφηβικών λογοτεχνημάτων, όπως το «Hunger Games» και το «Divergent» το οποίο περιμένουμε τον Μάρτιο στις αίθουσες.

Το Magic: The Gathering, ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της Hasbro, το οποίο συστήθηκε στο ευρύτερο κοινό το 1993 από την εταιρεία Wizards of Coast, γνωστή για την κατασκευή παιχνιδιών ρόλων.  Οι κάρτες αποτελούνταν από μια πληθώρα σχεδίων που περιελάμβαναν μάγους, ξόρκια, περίεργα πλάσματα, τέρατα και όπλα, με τον εκάστοτε παίκτη να διεκδικεί κάθε φορά την νίκη, μέσα από τον συνδυασμό τύχης και έξυπνης τακτικής.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το project που έχει ήδη αναλάβει η 20th Century Fox, ελπίζουμε πάντως να σταθεί στο ύψος των παιδικών μας αναμνήσεων.

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ