Το Ταινιόραμα είναι και πάλι εδώ!

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντoνή

Όπως κάθε χρονιά τέτοια εποχή, έτσι και φέτος ο κινηματογράφος ΑΣΤΥ φρόντισε να μείνει πιστός στο ραντεβού του μαζί μας, φέρνοντας για ακόμη μια φορά στην αίθουσά του, το πολύ επιτυχημένο φεστιβάλ που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Το Ταινιόραμα 2012 της ΑΜΑ Films, θα πραγματοποιηθεί από τις 17 Μαϊου, μέχρι και τις 27 Ιουνίου, προσφέροντάς μας 126 λαχταριστές ταινίες, οι οποίες για την διευκόλυνση του κοινού θα είναι-όπως πάντα-μοιρασμένες σε 42 Ενότητες.  Το ΑΣΤΥ αφουγκραζόμενο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής μας, δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να απολαμβάνουν καθημερινά 3 ταινίες, με ένα εισιτήριο των 6 μόλις ευρώ!  Παράλληλα για όσους επιθυμήσουν να επισκεφθούν τακτικά το φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ, έχουν προβλεφθεί και αρκετές κάρτες διαρκείας, που προς τιμήν του ΑΣΤΥ θα διατίθενται προς 30 ευρώ η καθεμιά, μείον δηλαδή 10 ευρώ σε σχέση με πέρσυ.

Το Ταινιόραμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αφιερώματα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, ο Όρσον Γουέλς, ο Φρανσουά Τριφώ και πολλούς πολλούς άλλους, ενώ δε θα λείπουν και τα ειδικά, ημερίσια αφιερώματα που θα αφορούν σημεία των καιρών μας, όπως η φτώχεια, η ταραχώδης ιστορία των Βαλκανίων, οι οικογενειακές ανασφάλειες, η παγκοσμιοποίηση κ.α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει και το αφιέρωμα στο cult, ελληνικό cinema, με ταινίες όπως «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» του Νίκου Ζερβού«Η Νύχτα με τη Σιλένα» του Δημήτρη Παναγιωτάτου και το «Singapore Sling» του Νίκου Νικολαϊδη.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε εδώ το επίσημο πρόγραμμα του Ταινιοράματος για το 2012 και σαν γνήσιοι σινεφίλ να ετοιμαστείτε για μερικές από τις πιο απολαυστικές, κινηματογραφικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ