Η ‘μικρή γοργόνα’ έρχεται στη ζωή από την Sofia Coppola

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

1261946f0828a31d727bf32d323e6890Μετά το «The Bling Ring»  η Sofia Coppola φαίνεται πως ετοιμάζεται να απομακρυνθεί από τα ματαιόδοξα, εφηβικά νερά και να ακολουθήσει μια διαφορετική, φαντασιακή γραμμή πλεύσης, αναλαμβάνοντας, όπως όλα δείχνουν, την μεταφορά του παραμυθιού του Hans Christian Andersen, «The Little Mermaid».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Coppola έχει ήδη έρθει σε επαφή με την Universal/Working Title, σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει η ίδια τα σκηνοθετικά ηνία της μεταφοράς, η οποία ακουγόταν πως θα πραγματοποιούνταν εδώ και καιρό, κάθε φορά όμως και από έναν διαφορετικό δημιουργό.

Το 2011 η σεναριογράφος του «Shame», Αbi Morgan, είχε καταθέσει το σενάριό της λέγοντας πως η ιστορία ήταν «τόσο όμορφη και μοναδική, που πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε το αυθεντικό τέλος» (δε σας λέμε πιο είναι αυτό, μη spoiler-άρουμε κιόλας!).

Εκτός από την Coppola πάντως, η οποία μάλλον έχει ‘κλειδώσει’, στο συγκεκριμένο project είχε ακουστεί και το όνομα του Joe Wright («Atonement», «Anna Karenina»).

Με την Sofia Coppola να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία και την Caroline Thomson (υπεύθυνη για τα σενάρια των Burton-ικών «Εdward Scissorhands», «Nightmare Before Christmas» και «Corpse Bride»), ευελπιστούμε πως η live action πραγμάτωση της ιστορίας της μικρή ςγοργόνας, θα επικεντρωθεί στην πραγματικά, τραγική ιστορία του Andersen και οχι σε μια ακόμη αγαπημένη μεν, πιο παιδική δε, εκδοχή, όπως αυτή της Disney.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ