Δες το «The Shining» όπως δεν το έχεις ξαναδει

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Shining8bitgamescreenshotJohnny1Εν αναμονή της κυκλοφορίας του remake της «Carrie»  στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Δεκεμβρίου, μπορείς να τσεκάρεις πιο κάτω μια άλλη, εικονική ταινία του Stephen King η οποία έλαβε το πρέπον μερεματάκι της από την ομάδα που αρέσκεται να μεταμορφώνει κλασικές ταινίες σε 8-Bit RPG παιχνίδια: και η ταινία δεν είναι άλλη από το «The Shining».

Εκτός λοιπόν από το viral marketing της Carrie που προκάλεσε αίσθηση, η μεταμόρφωση του ενδεχομένως πιο χαρακτηριστικού βιβλίου του Stephen King από το μυαλό των νεαρών του Cinefix, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα πρώτης τάξεως viral marketing και για το «The Shining».  Εξάλλου η χαρακτηριστική παλιομοδίτικη αισθητική και η κλασική 8-μπιτίστικη μουσική, αποτέλεσαν μια χιουμοριστική πινελιά και στο αντίστοιχο βίντεο του «Iron Man».

Όπως θα δεις το wannabe παιχνίδι καταφέρνει να συνοψίσει αποτελεσματικά όλες τις χαρακτηριστικές στιγμές της ταινίας, περνώντας εύκολα και κωμικά το θέμα της περιρρέουσας τρέλας του Jack Torrance.

Τσέκαρε το βιντεάκι παρακάτω και αν σου ξυπνήσει περίεργες ορέξεις, μπορείς να διαλέξεις να δεις το βράδυ την freaky, αλλά αριστουργηματική εκδοχή του Stanley Kubrick ή να τολμήσεις μια βουτιά στο άδυτο των συνομοσιολογικών θεωριών που κρύβονται πίσω από το φιλμάκι «Room 237».  Δεν φαντάζεται τι θα δεις και θα ακούσεις…

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ