Δες το trailer του «Τhe Time Being» με τον Frank Langella

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Κάθε εμφάνιση του εξαιρετικού Frank Langella στα κινηματογραφικά δρώμενα, αποτελεί αφορμή για συζήτηση.  Η αλήθεια βέβαια είναι πως η συμμετοχή του σε ένα σωρό παραγωγές (μόνο για το 2013-2014 μετράει οκτώ!) δεν μας αφήνει και ποτέ να μην ασχοληθούμε μαζί του.  Ιδιαίτερα μάλιστα αυτή τη φορά που επιστρέφει στην ταινία «Τhe Time Being», παρέα με τον always awkward to look, Wes Bentley.

Η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Nenad Cicin-Sain, και περιστρέφεται γύρω από την ζωή ενός νεαρού ζωγράφου ο οποίος γνωρίζει μια μέρα έναν μυστήριο γηραιό πλούσιο που γίνεται στην στιγμή ο προσωπικός του ευεργέτης.  Επειδή όμως σπάνια θα δεις και μια φυσιολογική σχέση σε ένα περίεργο δράμα όπως το «The Time Being», ο Wes στον ρόλο του πατέρα/αρτίστα θα βρεθεί προ εκπλήξεως με την σταδιακή «εισβολή» του μοναχικού και όπλως όλα δείχνουν, ασθενικού ηλικιωμένου στην ζωή του.  Η οικογενειακή γαλήνη ανατρέπεται και ο πρωταγωνιστής πρέπει να δώσει μια σαφή απάντηση στον εαυτό του: τι θέλει τέλος πάντων αυτός ο τύπος από εκείνον;

Μπορεί το σενάριο της ταινίας (υπογεγραμμένο από τον υποψήφιο για Oscar Richard N. Gladstein) να σου θυμίζει κάτι από «Μεγάλες Προσδοκίες» (και εκεί ο ζωγράφος ήρωας δεχόταν την χρηματική βοήθεια από έναν άγνωστο ευεργέτη), παρόλα αυτά όπως θα δεις και στο trailer που ακολουθεί, το «The Time Being» μοιάζει περισσόερο με θριλερικών πινελιών δράμα, παρά με αιώνιο ρομάντζο.

Η πρώτη γεύση που θα πάρεις δεν είναι καθόλου αδιάφορη, μιας που ο Langella φαίνεται παραδοσιακά καλός, ενώ και ο Wes Bentley μοιάζει ικανός να παραδώσει μια αξιοπρεπή ερμηνεία.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 23 Ιουλίου, ενώ στο πλευρό των πρωταγωνιστών θα δεις επίσης τους Sarah Paulson, Ahna O’Reily και Corey Stoll («House of Cards»).


Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*