Τώρα έχουμε έναν πολύ σοβαρό λόγο να παρακολουθήσουμε τα επόμενα Όσκαρ!

Και ο λόγος ανήκει στο πανέξυπνο "Chevalier".

Πέντε χρόνια μετά,  από το 2010 δηλαδή με την ταινία «Κυνόδοντας» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου, η Ελλάδα θα επισκεφτεί πολύ πιθανόν για μια ακόμη φορά τα Όσκαρ στην κατηγορία της Ξενόγλωσσης ταινίας.

Έξι άντρες. Ένα σκάφος. Μία αποστολή. Ποιος θα είναι «ο καλύτερος γενικότερα;» Αυτό είναι το «Chevalier».

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη στήνει ένα παιχνίδι εξουσίας που συμβαδίζει με την ανοησία, πράγμα αναμενόμενο όταν η εξουσία ξεπερνά κατά πολύ την οριοθετημένη περιοχή, και μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, ο οποίος πλέον έχει εμπειρία στα Όσκαρ («Κυνόδοντας»), συνυπογράφουν το πανέξυπνο και «κοφτερό» σενάριο.

Πριν την τελική αυτή ανακοίνωση, το «Ένας Άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ήταν η επικρατέστερη επιλογή που θα μας εκπροσωπούσε στην επόμενη απονομή των βραβείων της Ακαδημίας.  Άλλες ταινίες που επίσης ήταν υποψήφιες για αυτήν την διάκριση είναι το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το «Interruption» του Γιώργου Ζώη και το «Smac» του Ηλία Δημητρίου.

To «Chevalier»είναι αναμφισβήτητα μια από τις ευφυέστερες και απολαυστικότερες ταινίες των τελευταίων χρόνων  και αξίζει αυτήν τη διάκριση.

Kαλή επιτυχία λοιπόν!

Παρασκευή Γιουβανάκη

Το διόλου αθώο αλλά παθιασμένο φλερτ της με την 7η Τέχνη, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία... Με τα χρόνια, αφού είδε πως δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, πήρε την απόφαση να σπουδάσει Κινηματογράφο. Όσον αφορά λοιπόν τον κινηματογράφο, δηλώνει βαθιά θρησκευόμενη! Καλές προβολές!
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ