Το trailer του νέου animation της Disney, «Moana»

Άλλος ένας πρωταγωνιστικός γυναικείος χαρακτήρας για το διάσημο στούντιο

Στη μακρά παράδοση της Disney με τους ιδιαίτερα επιτυχημένους animated γυναικείους χαρακτήρες, έρχεται να προστεθεί άλλος ένας, αυτή τη φορά με ευπρόσδεκτο, «διαφορετικό» υπόβαθρο. Ο λόγος για το «Moana», το πρώτο trailer του οποίου έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο.

Σε σκηνοθεσία Ron Clements και John Musker (The Little Mermaid, Aladdin, The Princess and the Frog), το φιλμ ακολουθεί την θαλάσσια περιπέτεια της Moana (η πρωτοεμφανιζόμενη Auli’i Cravalho), ενός κοριτσιού που προέρχεται από οικογένεια εξερευνητών. Όταν οι δικοί της κινδυνεύσουν, η πρωταγωνίστρια μας θα εκμεταλλευτεί το ταλέντο της στην εξερεύνηση ώστε να τους σώσει, σε συνεργασία με τον ημίθεο Maui (πανταχού παρών τα τελευταία χρόνια Dwayne Johnson).

Στο trailer, αυτός που καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος είναι ο Maui, αλλά είναι κάτι φυσικό, λαμβάνοντας υπόψην πως ο Dwayne Johnson είναι ένα πρώτης τάξεως διαπραγματευτικό χαρτί για το στούντιο, σε σχέση με την πρωτοεμφανιζόμενη, 15χρονη Cravalho. Η επιλογή της τελευταίας, με καταγωγή από τη Χαβάη, είναι μία ευχάριστη είδηση στο μπαράζ κατηγοριών για whitewashing στο Χόλιγουντ, προσφάτως.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ