Τrailer για το «Mandela: Long Walk to Freedom»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Όπως θα διάβασες και στο αφιέρωμά μας για τα 95 χρόνια από την γέννηση του Μαντέλα (τα οποία συμπληρώθηκαν στις 18 Ιουλίου), η ζωή και το έργο της μεγάλης αυτής προσωπικότητας αποτελούν σίγουρα μια από τις καλύτερες πρώτες ύλες για μια ιδανική τους μεταφορά στην μεγάλη οθόνη.

Κάπως έτσι το σκέφτηκε μάλλον ο σκηνοθέτης Justin Chadwick («The Other Boleyn Girl») και ο σεναριογράφος William Nicholson («Gladiator», «Les Miserables») αποφασίζοντας να δημιουργήσουν ένα biopic, ένα αυτοβιογραφικό χρονικό επί τους ουσίας το οποίο θα προσπαθήσει να καλύψει ένα όσο το δυνατόν πιο πλήρες φάσμα σχετικά με τα πρώιμα χρόνια του νεαρού Μαντέλα, την οικογένειά του, τους αγώνες για ισότητα και τα δύσκολα χρόνια του 27χρονου εγκλεισμού του στην φυλακή.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το οχι και τόσο εύκολο εγχείρημα ο Βρετανός Idris Elba ο οποίος έχει αν μη τι άλλο αποδείξει μέχρι στιγμής οτι προέρχεται από την πάστα ενός καλού ηθοποιού, κερδίζοντας μάλιστα το 2012 την Χρυσή Σφαίρα «Καλύτερου Δραματικού Ρόλου σε mini σειρά» για την εξαιρετική του ερμηνεία στο πολύ καλό «Luther».

Όπως θς δεις και στο trailer που ακολουθεί, ο Chadwick φαίνεται να έχει «πιάσει» καλά το κλίμα της εποχής, ενώ σίγουρα και η ίδια η παραγωγή δεν μοιάζει διόλου φτηνή.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Ιανουρίου του ερχόμενου έτους, ενώ στο πλευρό του Elba θα δεις και την Naomie Harris γνωστή από τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους στο «28 Days Later» και στο πιο πρόσφατο «Skyfall».

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*