Ο Johnny Depp στο τρέιλερ του Transcendence

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

transcendenceΜετά από δύο ανεπαρκή teaser έχουμε επιτέλους το πρώτο trailer της νέας ταινίας με πρωταγωνιστή το Johnny Depp, Transcendence.

Στην ταινία ο Depp υποδύεται τον επιστήμονα και ερευνητή Will Caster που αναγκάζεται να ανεβάσει τη συνείδηση και τις αναμνήσεις του σε ένα μηχάνημα λόγω μιας απόπειρας δολοφονίας του. Η μεταφορά είναι επιτυχής αλλά το πρόβλημα προκύπτει από την απρόβλεπτη συμπεριφορά της τεχνητής νοημοσύνης και τη συναισθηματική σύγχυση των ανθρώπων γύρω του. Όπως καταλαβαίνετε το concept δεν είναι εντελώς πρωτότυπο αφού θυμίζει μια μίξη του Johnny Mnemonic και του ΑΙ του Spielberg αλλά έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, και η multiplex γενιά ενδέχεται να μην τα θυμάται. Ας μην προτρέχουμε όμως γιατί όλα παίζονται στη υλοποίηση και εδώ έχουμε ενδιαφέρον δημιουργό και αρκετά καλό cast.

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον εξαιρετικό Wally Pfister, διευθυντή φωτογραφίας και χρόνιο συνεργάτη του Christopher Nolan σε ταινίες όπως το Inception, το The Dark Knight Rises και το Prestige.

Ας ελπίσουμε το Transcendence να είναι η ευκαιρία του Johnny Depp να επανορθώσει για τις επιεικώς αδιάφορες τελευταίες του επιλογές. Η ταινία βγαίνει στους αμερικανικούς κινηματογράφους τον Απρίλη του 2014 και εκτός από τον Depp πρωταγωνιστούν οι Kate Mara (από το τηλεοπτικό House of Cards), ο Morgan Freeman, η Rebecca Hall και ο Paul Bettany.

Δείτε παρακάτω το trailer

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ