Ο Michael Winterbottom πάει στην Ινδία

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

O πάντα ανήσυχος κινηματογραφιστής Michael Winterbottom επιστρέφει με μια ακόμα μεταφορά βιβλίου του Thomas Hardy. Μετά το The Claim και το Jude ο σκηνοθέτης μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια τραγική ερωτική ιστορία για την Trishna, μια φτωχή Ινδή κοπέλα που γνωρίζει το Jay, γιο ενός μεγαλοεργολάβου. Η ευτυχία του ζευγαριού όμως αρχίζει να απειλείται από τότε που θα μετακομίσουν στο Mumbai και ο Jay θα δυσκολευτεί να αποσυνδεθεί από τους οικογενειακούς του δεσμούς.

Μπορεί το story να φαίνεται αισχρά προβλέψιμο αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον Winterbottom που ξέρει να απογειώνει συναισθηματικά κάθε σενάριο με το οποίο καταπιάνεται. Και όπως και στις τελευταίες ταινίες του αναμένουμε όχι ένα στείρο αισθηματικό δράμα, αλλά παράλληλα μια διερευνητική ματιά και στην πολιτικοοικονομική κατάσταση της Ινδίας.

H ταινία έχει συμμετάσχει στο περασμένο φεστιβάλ του Toronto και στο BFI του Λονδίνου και έχει συγκεντρώσει ενθουσιώδεις κριτικές. Πρωταγωνιστεί η πανέμορφη και ταλαντούχα Freida Pinto.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ