Οι πρώτες ταινίες του 1oυ Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου της Αθήνας

...

Τον προηγούμενο μήνα είχες μάθει για την γιορτή του Ιταλικού Σινεμά που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέσα στον Μάρτιο για 7 ολόκληρες μέρες με τίτλο «Tutto Italia – Cinema e Cultura». Καθώς πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στην ημέρα έναρξης του φεστιβάλ, αρχίζουν να ανακοινώνονται και οι πρώτες ταινίες που θα προβληθούν. Για να τις ρίξουμε μια ματιά.

«La Nostra Vita» (Η Ζωή Μας)
Ο Κλάουντιο, που εργάζεται σε ένα μεγάλο κατασκευαστικό έργο στα περίχωρα της Ρώμης, που έχει ευτυχήσει με τη γυναίκα που αγάπησε και του έχει χαρίσει δύο παιδιά και τώρα περιμένει και το τρίτο. Κι όμως, η μοίρα τον χτυπάει αλύπητα. Οι συγγενείς πέφτουν δίπλα του για συμπαράσταση, ακόμα και για «προμήθεια» συντροφιάς. Μα παράλληλα με την τραγωδία του, είχε ανακαλύψει και τα απομεινάρια ενός Ρουμάνου λαθρομετανάστη στα χαλάσματα του εργοταξίου. Κι αυτό το περιστατικό άνοιξε ένα λογαριασμό μαζί του που θα τον αντιμετωπίσει παρακάτω παράλληλα με το προσωπικό του δράμα ή ως μέρος αυτού.


«Il Grande Sogno» (Το Μεγάλο Όνειρο)
Το «μεγάλο όνειρο» του τίτλου δεν είναι άλλο από την επίδραση του γαλλικού Μάη 68 στην υπόλοιπη Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Κι έτσι βρισκόμαστε στο 1968, σε μια Ιταλία που βράζει από κινήματα και φοιτητικές εξεγέρσεις. Σε ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο εισχωρεί φορώντας πολιτικά ένας μπάτσος, με καλλιτεχνικές ευαισθησίες, που έχε ως κρυφό μεράκι να γίνει ηθοποιός αλλά προς το παρόν βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Θα γνωρίσει μια κοπέλα, θα την ερωτευθεί, θα μυηθεί στα στενά του κινήματος αλλά κάποτε η ταυτότητα του θα αποκαλυφθεί…


«Sorelle Mai» (Αδελφές Mai)
Πρόκειται για την ιστορία της οικογένειας Mai, και χωρίζεται σε έξη επεισόδια την κεντρική ιστορία, και επικεντρώνεται στη Σάρα, που θέλει να γίνει ηθοποιός και στις σχέσεις της με την κόρη της Ελενα, τον αδελφό της Τζιόρτζιο και μερικές θείες, οι οποίες είναι απαραίτητες σε κάθε ιταλική οικογένεια. Για τη σκηνοθεσία του προτάθηκε στα David di Donatello του 2011 ενώ ήταν υποψήφιο και το μοντάζ.


Το 1ο Φεστινάλ Ιταλικού κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 14-21 Μαρτίου 2012 στους κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων υπό την αιγίδα του ICC Atene (Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε και στο site του φεστιβάλ «Tutto Italia» και να το ακολουθήσετε στο twitter @tutto_italia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ