Κάτι τρέχει με το franchise του “Mama”

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Ακόμα δεν πρόλαβε να βγει στις αίθουσες η ταινία τρόμου “Mama” και οι συζητήσεις ξεκινήσανε για το πρώτο sequel. Θες η φήμη του executive producer Guillermo del Toro, θες η μυστηριώδης Jessica Chastain που προσθέτει με απόλυτη επιτυχία ακόμα έναν χαρακτήρα στην νεοσυσταθείσα λίστα της, η ταινία κρατάει πολύ ψηλά επίπεδα στο box office και έχει κάνει τους συντελεστές της να τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση.

Στο βωμό του χρήματος η δεύτερη ταινία; Τουλάχιστον ο σκηνοθέτης της Andrés Muschietti, αυτό αφήνει να εννοηθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του: “… Έχουμε κάπως ξεμείνει από περιεχόμενο… Δεν περίμενα ποτέ ότι αυτό θα συνεχιζόταν. Τα sequels είναι πάντα περίεργα. Ξέρω πώς σκέφτονται τα studios, αλλά δε βλέπω ότι το “Mama” είναι κάτι που μπορείς να εκμεταλλευτείς γιατί θα χαλάσεις το πρωτότυπο. Ειλικρινά ελπίζω να περάσουμε σε κάποιες άλλες ταινίες αυτή τη στιγμή…”

Η Universal φυσικά δε συμμερίζεται την άποψή του και ακούγεται πως ήδη σχεδιάζει το επόμενο βήμα των εσόδων της, αν και ο πρόεδρός της David Kosse εμφανίστηκε μετρημένος, υποστηρίζοντας πως είναι αρκετά νωρίς σε συζητήσεις, ώστε να γνωρίζει το μέλλον τους. Θεωρεί όμως, πως το “Mama” είναι το πρωτότυπο μοντέλο, η αξία του οποίου δεν έχει ακόμα ούτε μετρηθεί, ούτε εξαντληθεί…

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τη Universal φαίνεται πάντως ότι θα είναι η Jessica, η οποία δεν προλαβαίνει να κλείνει δουλειές και κατά την ταπεινή μου άποψη όχι άδικα. Εδώ μπορείς να τρομάξεις με το trailer της ταινίας, ενώ αν θες και συνέχεια, εδώ υπάρχουν 4 ακόμα clips. Δυστυχώς για όσους αδημονούν, το “Mama” δεν έχει προγραμματιστεί, τουλάχιστον όχι ακόμα, για τις ελληνικές αίθουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ