Τα αχρησιμοποίητα storyboards του «Akira»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Το έχω πάρει πλέον απόφαση πως δεν πρόκειται να δω (σύντομα τουλάχιστον) την μεταφορά του «Akira» στην μεγάλη οθόνη. Όπως θα έμαθες, η WB αποφάσισε να ακυρώσει την παραγωγή της ταινίας κυρίως λόγω budget. Και καλά έκαναν εδώ που τα λέμε μιας κι εάν είχαν δει έστω και λίγο από το κλασσικό γιαπωνέζικο άνιμε του Κατσουχίρο Οτόμο, θα είχαν καταλάβει πως θα χρειάζονταν πολλά περισσότερα εκατομμύρια δολάρια για να μεταφέρουν το μεγαλείο αυτού του κλασσικού sci-fi cyberpunk αριστουργήματος. Από ένα σημείο και μετά είχα σταματήσει να μετράω τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες που υποτίθεται πως θα συνεργάζονταν για την δημιουργία της ταινίας.

Σήμερα διέρρευσαν τα πρώτα storyboards που χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή της ταινίας. Πάνω αριστερά φαίνεται ξεκάθαρα το όνομα του σκηνοθέτη Ruairi Robinson και του σκιτσογράφου Sylvain Despretz. Το όνομα του Robinson ήταν αυτό που ακούγονταν γύρω στο 2008 για την καρέκλα του σκηνοθέτη ο οποίος παραιτήθηκε από το project έναν χρόνο περίπου μετά.

Το ένα δείχνει έναν πιο λευκό Kaneda να βολτάρει με την μηχανή του ενώ το δεύτερο μας δείχνει τη καταστροφή της πόλης που μοιάζει πάνω κάτω με αυτή του original. Πάντως μια απορία πάντως θα την έχω πάντα μου φαίνεται για το πως θα ήταν μια live action ταινία του “Akira”. Αλλά μάλλον με την απορία θα μείνω… Ας είναι καλά το blu-ray για την ώρα όπου μπορώ και απολαμβάνω την ταινία όποτε θέλω.

Δες τα storyboards στην gallery παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*