Καταραμένες βιντεοκασέτες για άλλη μια φορά στο trailer του «V/H/S»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Και μετά από ένα θρίλερ που αγάπησε το SXSW, ας δούμε μια ταινία τρόμου που αγαπήθηκε στο Sundance.

Το είδος του βρίσκω-μια-ταινία-χαμένη-η-οποία-δείχνει-δολοφονίες-ή/και-τυχαίνει-να-είναι-καταραμένη είχε αρχίσει να κουράζει λόγω κυρίως του ανεμπνεύστου, πια, υλικού του. Μερικές φορές όμως έρχονται κάποιες ταινίες που σε κάνουν να μην χάνεις τελείως την πίστη σου σε αυτό. Μια από αυτές, από ότι φαίνεται, είναι και το “V/H/S”.

H ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ του Sundance που μας πέρασε και πήρε πάρα πολύ καλές κριτικές και αγαπήθηκε και από τους ίδιους τους θεατές. Μέχρι στιγμής στο Rotten Tomatoes έχει 75% με 8/10 μ.ο. βαθμολογία. Not bad… Πρόκειται για την ιστορία μιας ομάδας από κλέφτες της δεκάρας, όπου μια μυστηριώδης ομάδα τους αναθέτει να πάνε να κλέψουν μια βιντεοκασέτα από ένα σπίτι στην μέση του πουθενά. Εκεί όμως βρίσκουν ένα πτώμα περιτριγυρισμένο από τηλεοράσεις και κασέτες. Ψάχνοντας να βρουν αυτή που θέλουν, ανακαλύπτουν μια σειρά από βίντεο τα οποία είναι το ένα πιο παράξενο από το άλλο.

Στην ουσία πρόκειται για μια ανθολογία 6 ταινιών από 9 σκηνοθέτες όπου, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, βγαλμένες από τους χειρότερούς μας εφιάλτες. Το trailer που κυκλοφόρησε είναι red band, δηλαδή ακατάλληλο, και δείχνει από τέρατα, φαντάσματα, δολοφόνους, εντόσθια, αίματα, κραυγές και ότι άλλο μπορεί να φανταστείς. Δείχνει τρομαχτικό; Ναι. Δείχνει όμως κάτι διαφορετικό από ότι έχουμε δει ως τώρα. Δεν νομίζω. Αλλά δεν έχει και τόσο σημασία… Αν είναι τόσο τρομαχτικό όσο δείχνει το trailer τότε εγώ σίγουρα θα πάω να τη δω.

Ελπίζω μόνο να βρει διανομή στης ελληνικές αίθουσες ή σε κάποιο φεστιβάλ τουλάχιστον. Όπως κι αν έχει δες το trailer παρακάτω (και να ξέρεις δείχνει πολλά αηδιαστικά πράγματα) και αποφάσισε μόνος σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ