Βίντεο: Κάθε πρώτο πλάνο του Steven Spielberg

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός (;)

Για πολλούς είναι ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες της γενιάς του (και για αρκετούς ακόμη- ίσως- ο καλύτερος), και αυτός δεν είναι άλλος από τον Steven Spielberg.

Έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές- διαφορετικού είδους με κάθε του ταινία. Ποιος δεν έκλαψε με την τελευταία σκηνή του Ε.Τ. και ποιος δεν ένιωσε να τον καταβροχθίζουν οι δεινόσαυροι στο Jurassic Park; Ακόμη κανείς δεν έχει ξεχάσει τα πρωτοποριακά Σαγόνια του Καρχαρία ενώ, φυσικά, πληθώρα παιδιών- με έφεση στην περιπέτεια- ταυτίστηκαν με την ζωή και την σκέψη του Indiana Jones.

Όλα αυτά τα αριστουργήματα- όπως είναι λογικό- κάπως έπρεπε να ξεκινήσουν. Στο παρακάτω βίντεο, λοιπόν, είναι μαζεμένα όλα τα πρώτα πλάνα από κάθε ταινία του Spielberg από το 1971 μέχρι και το 1991.

Ας το δούμε:

Αντώνης Τσις

Τον Αντώνη θα τον βρείτε να περιπλανιέται στα σκοτεινά στενά της Αθήνας, αν και στην πραγματικότητα, θα ήθελε να χάνεται στα στενά ενός φιλμ νουάρ. Τα μάτια του μετατρέπουν τα πάντα, αυτόματα, σε κινηματογραφικά πλάνα, ενώ η δυνατότερη ευχή του θα ήταν να μπορούσε να τα καταγράψει, δημιουργώντας ταινίες δίχως ιδιαίτερο νόημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ