Βρέθηκε ο δρ. Φρανκενστάιν του Max Landis

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Ο Frankenstein, το περίφημο αυτό μυθιστόρημα της Mary Shelley, έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφου πάρα πολλές φορές. Όπως το τέρας του Frankenstein παραμένει αθάνατο έτσι και οι ταινίες του Χόλιγουντ θα βγαίνουν η μια πίσω από την άλλη, προσπαθώντας να προσεγγίσουν τον μύθο αυτό με αρκετούς, και πολλές φορές πρωτότυπους, τρόπους.

Ο Paul McGuigan ετοιμάζει ήδη την δική εκδοχή για την ιστορία σε σενάριο του Max Landis (Chronicle) το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως πρωτοποριακό. Αυτή την φορά παρακολουθούμε την ιστορία από τα μάτια του βοηθού του δρ. Frankenstein , Igor, αποικοδομώντας όλες τις προκαταλήψεις σχετικά με τον μύθο του τέρατος του Frankenstein.

Ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, ο Daniel Radcliffe έχει δεσμευθεί στο πρότζεκτ και θα παίξει τον ρόλο του Igor και χτες ανακοινώθηκε και ο ρόλος του δρ. Frankenstein. Δεν θα είναι άλλος από τον James McAvoy!

Η προσέγγιση του Landis δείχνει ενδιαφέρουσα και το καστ ολοένα γίνεται και καλύτερο. Αν όντως, όπως λέει ο ίδιος, πρόκειται για κάτι τόσο το πρωτοποριακό τότε θα μιλάμε για μια άξια ταινία στην φήμη που έχει αφήσει πίσω της το βιβλίο της Shelley. Αναμένουμε λοιπόν τα νεότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*