Βρέχει Κεφτέδες 2 – Cloudy With A Chance Of Meatballs 2 (2013)

...


 

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης


Σκηνοθεσία: Cody Cameron, Kris Pearn
Σενάριο: Judi Barrett, Ron Barrett, John Francis Daley, Jonathan M.Goldstein, Phil Lord, Erica Rivinoja
Με τις φωνές των: Bill Hader, Anna Faris, James Caan, Will Forte, Andy Samberg
Διάρκεια: 95’
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Feelgood Entertainment

 

cloudy_with_a_chance_of_meatballs_two_ver2

Το «Βρέχει Κεφτέδες» εγγυάται βροχή χρωμάτων και φαντασίας, αλλά όπως και κάθε βροχούλα, θα σε δροσίσει, χωρίς να σε…βαρυστομαχιάσει.

Η ταινία μας συνεχίζει αμέσως μετά την σωτηρία της μικρής νησιώτικης πόλης των πρωταγωνιστών μας, με την οποία τέλειωσε η πρώτη ταινία. Ο τρελοεφευρέτης Flint Lockwood, μαζί με όλους τους κατοίκους της πόλης θα αναγκαστούν να μετακομίσουν στην ηπειρωτική χώρα, μέχρι να καθαριστεί το νησί, ενώ ο Flint θα πιάσει δουλειά στην εταιρία του ειδώλου του, επιστήμονα Chester V. Η νηνεμία όμως δε θα κρατήσει πολύ, καθώς ο Chester V παίζει διπλό παιχνίδι και θα στείλει τον Flint και τους ήρωες μας πίσω στο νησί για να αντιμετωπίσουν επικίνδυνα μεταλλαγμένα υβρίδια τροφίμων, τα «foodimals», γαριμπατζήδες, ιπποπατάτους, τυροαράχνες και άλλα εξωτικά τυροζώα!

Εννοείται ότι η ταινία βασίζεται στην επιτυχία της πρώτης του 2009, και ακολουθεί την πεπατημένη. Πρωτότυπες δημιουργίες φαγητών, διασκεδαστικοί ήρωες και μια περιπέτεια που ανοίγει την όρεξη στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Flint Lockwood. Ταυτόχρονα, η ταινία θα κάνει ένα, έστω επιδερμικό κοινωνικό σχόλιο, πάνω στους παιδικούς μας ήρωες, τα πρότυπα των παιδιών που δεν είναι πάντα ότι καλύτερο.

Εδώ, οι ομοιότητες με τον Steve Jobs και την ψευτο-χιπι, ψευτο-προοδευτικότητα του είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς. Ο Chester V, αδύνατος, με μουσάκι, γυαλάκια, καλλιτέχνης-επιστήμονας, που έχει φτιάξει μια «μπάρα», τόσο πρωτοποριακή που όλοι πρέπει να την έχουν, αλλά στην επιχείρηση του η ελπίδα της αναγνώρισης οδηγεί τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε ένα κουτάκι, ασταμάτητα κτλ κτλ. Και φυσικά στόχος του είναι τα λεφτά.

Από την άλλη, αν και η ιστορία της ταινίας δεν προσφέρεται για ανατροπές και εκπλήξεις -εκτός αν είστε 4 ετών- θα απολαύσετε τόσο την φραουλίτσα, όσο και την μαϊμού Στιβ, αλλά και τις απίθανες εφευρέσεις του Flint. Η μεταγλώττιση είναι καλή και ακόμα και τα πολύ δύσκολα να μεταφραστούν, ονόματα φαγητοζώων είναι αρκετά πετυχημένα.
Μια πολλή συμπαθητική ταινία με κέφι και ενέργεια, για να δείτε με τα πιτσιρίκια σας, μεγάλα ή μικρά, χωρίς όμως να σας αφήνει κάτι άλλο. Βροχούλα είναι, θα σας δροσίσει.

*Επειδή η ταινία παίζεται και σε 3D, μπορείτε να την δείτε και σε κανονική προβολή, χωρίς να έχει μεγάλη διαφορά.

Δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας

 

 

 

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ