Ο Mandrake the Magician από κόμικ στη μεγάλη οθόνη

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Καινούργιο project ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει απ’ ότι φαίνεται η Warner, καθώς προσφάτως αγόρασε τα δικαιώματα του χαρακτήρα Mandrake the Magician. Το κόμικ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1934, ενώ ο δημιουργός του είναι ο γνωστός από το «The Phantom» Lee Falk.

Ο Mandrake ήταν υπαρκτό πρόσωπο, ένας μάγος που ανέβαζε παραστάσεις επί σκηνής με χαρακτηριστικά του το λεπτό, ποντικίσιο μουστάκι, το ψηλό καπέλο και τη μαύρη κάπα. Ο ήρωας του κόμικ είναι ένας σπεσιαλίστας της τέχνης του υπνωτισμού και της ψευδαίσθησης, που χρησιμοποιεί τις ικανότητές του στον πόλεμο κατά του εγκλήματος με τη βοήθεια του συνεργάτη του Lothar, ενός αφρικανού πανίσχυρου πρίγκιπα. Γκάνγκστερς, εξωγήινοι, και επαγγελματίες απατεώνες, κανείς δεν ξεφεύγει από τα μαγικά του δίχτυα.

Περιμένουμε να δούμε τον κακό που θα επιλέξει να τοποθετήσει απέναντι στον Mandrake η παραγωγή, για την οποία ενδιαφέρεται εδώ και κάμποσα χρόνια η Atlas Entertainment. Η Warner όμως, επιθυμεί να μεταφέρει την ιστορία στη σύγχρονη εποχή, κάτι ανάλογο με το Sherlock, τη εξαιρετική σειρά που έχει κάνει ήδη μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Mandrake ξεπηδάει από τις σελίδες του περιοδικού, καθώς το 1939 η Columbia δημιούργησε ένα σίριαλ δώδεκα επεισοδίων με τις περιπέτειές του, ενώ το 1979 μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση.

Κάτι που πιθανώς δε γνωρίζατε είναι ότι το περσινό «In Time»με τον Τίμπερλεϊκ βασίστηκε σε μία ιστορία του Mandrake the Magician. Ας ελπίσουμε ότι η ταινία που βρίσκεται στα σκαριά θα έχει καλύτερη τύχη και απ’ αυτή αλλά και απ’ το «The Phantom» του 1996 που χαρακτηρίστηκε το λιγότερο ως φιάσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ