Οι ταινίες τρόμου κάνουν θαύματα στην σιλουέτα σου!

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Προσωπικά λατρεύω τις ταινίες τρόμου. Μπορούν να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα πρώτο ραντεβού ή και ακόμα να σου δημιουργήσουν καινούργιες φοβίες. Αυτή η έκρηξη αδρεναλίνης και η αγωνία είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Αλλά ποιος θα μου έλεγε ότι βλέποντας ταινίες τρόμου θα αποτελούσε θαύμα για την σιλουέτα σου!

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι 90 λεπτά από μια ταινία τρόμου ισοδυναμεί με μισή ώρα περπατήματος. Παράτα δηλαδή τα γυμναστήρια και τις δίαιτες και απλά δες τον “Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες” ή ένα επεισόδιο του “American Horror Story”. Πως όμως ήρθαμε σε αυτό το συμπέρασμα; Μια βρετανική αλυσίδα βίντεο κλαμπ, το LOVEiFiLM, έδωσε στην δημοσιότητα μια μελέτη του πανεπιστημίου του Westminster όπου αναφέρει πόση ενέργεια ξοδεύουν οι άνθρωποι βλέποντας ταινίες τρόμου. Οι επιστήμονες μέτρησαν τους παλμούς της καρδιάς και την ποσότητα οξυγόνου την οποία εισέπνεαν και την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα την οποία εξέπνεαν οι εθελοντές και ανακάλυψαν ότι αυτές οι τιμές αυξήθηκαν κατά το ένα τρίτο όταν αυτοί έβλεπαν ταινίες τρόμου.

Παρόλα αυτά όμως μην νομίζεις ότι βλέποντας όποια ταινία τρόμου θα αδυνατίσεις εξίσου. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη την μεγαλύτερη κατανάλωση θερμίδων είχε η “Λάμψη” του Stanley Kubrick (μπορείς να δεις μια λίστα με ταινίες και την κατανάλωση θερμίδων που έχεις παρακολουθώντας τες στο τέλος). Ο επικεφαλής της μελέτης αυτής και καθηγητής του πανεπιστημίου του Westminster, Dr. Richard Mackenzie, είπε για την διαφορά αυτή:

«Σε κάθε μια από τις 10 ταινίες εξετάσαμε ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς σε σημείο αεροβικής άσκησης. Καθώς ο παλμός αυξάνεται και το αίμα τρέχει στο σώμα πιο γρήγορα, το σώμα βιώνει μια αύξηση της αδρεναλίνης. Όσο περισσότερο το στρες ακόμα περισσότερη η έκρηξη αδρεναλίνης, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και να καίει θερμίδες.»

Λες γι’ αυτό να είμαι στυλάκι; Σε κάνει πάντως να αναρωτιέσαι τι θα γινόταν αν οι τηλεοράσεις στα γυμναστήρια έπαιζαν ταινίες τρόμου…

Οπότε μην το πολυσκέφτεσαι. Αύριο που είναι και Halloween κάτσε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σου, βάλε μια ταινία τρόμου και απλά χάσε κιλά. Σίγουρα πιο οικονομικά από μια ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο.

Ακολουθεί η λίστα με τις 10 ταινίες τρόμου που καταναλώνουν τις περισσότερες θερμίδες

The Shinning – Η Λάμψη” (184 θερμίδες)
Jaws – Τα Σαγόνια του Καρχαρία” (161 θερμίδες)
The Exorcist – Ο Εξορκιστής” (158 θερμίδες)
Alien” (152 θερμίδες)
Saw” (133 θερμίδες)
Nightmare on Elm Street – Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες” (118 θερμίδες)
Paranormal Activity – Μεταφυσική Δραστηριότητα” (111 θερμίδες)
The Blair Witch Project” (107 θερμίδες)
The Texas Chain Saw Massacre – O Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι” (105 θερμίδες)
[Rec]” (101 θερμίδες)

Ρίξε και μια ματιά στην ταινία μικρού μήκους «Tell» στην ταινιοθήκη μας. Έτσι για να πάρεις μια μικρή γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*