Προσεχώς: Η μικρού μήκους ταινία του Γουές Άντερσον

...

Γράφει ο Δημήτρης Μπουτουρέλης – Γραμματικόπουλος

To «Moonrise Kingdom» του Γουές Άντερσον προβάλλεται ήδη με επιτυχία στην Αμερική, όπου έσπασε το ρεκόρ εισιτηρίων ανά αίθουσα που κρατούσε από το 2005 το «Μυστικό του Brokeback Mountain», και συζητιέται ήδη ως μια πιθανή ευχάριστη έκπληξη στις υποψηφιότητες των επόμενων Όσκαρ. Kάτι σαν το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» της φετινής χρονιάς δηλαδή.

Για την πρεμιέρα του «Moonrise Kingdom» στην Ελλάδα έχουν απομείνει μόλις 10 ημέρες, αλλά μέχρι τότε ο Άντερσον μας επιφυλάσσει μία έκπληξη. Ο εκκεντρικός σκηνοθέτης έχει ετοιμάσει μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που θα συνοδεύει την ιστορία του «Moonrise Kingdom» και η οποία θα κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα! Η ταινία θα αφορά τις ιστορίες των βιβλίων που κρύβει μέσα στη βαλίτσα της η Σούζι (κεντρικός χαρακτήρας του «Moonrise Kingdom») και στα ηνία της αφήγησης θα βρίσκεται ο αφηγητής του «Moonrise Kingdom», Μπομπ Μπάλαμπαν.

Όταν διαβάζει βέβαια κανείς αυτή την είδηση, δεν μπορεί παρά να θυμηθεί την αντίστοιχη μικρού μήκους ταινία που είχε κυκλοφορήσει ο Άντερσον το 2007, το «Hotel Chevalier», τον αφοπλιστικά συγκινητικό πρόλογο της ιστορία του «The Darjeeling Limited», με τη Νάταλι Πόρτμαν και τον Τζέισον Σβάρτζμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Εν αναμονή του «Moonrise Kingdom» αλλά και της μικρής ταινίας που θα το συνοδέψει, απολαύστε το «Hotel Chevalier» παρακάτω, έτσι για να θυμηθείτε τι εστί Γουές Άντερσον:

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ