Βίντεο: Η μετατροπή του Whiplash από μικρού σε μεγάλου μήκους ταινία

Το νέο βίντεο που συγκρίνει και εντυπωσιάζει

Αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα των τελευταίων χρόνων – και μία από τις καλύτερες και ολοκληρωμένες ταινίες του σύγχρονου σινεμά – κατέχοντας αυτή την στιγμή την θέση #45 στο IMDb με την πανύψηλη βαθμολογία του 8,5.

Λίγοι όμως ξέρουν ότι η οσκαρική ταινία του 2014, αρχικά ήταν μικρού μήκους. Ναι, o Damien Chazelle είχε αρχικά συνθέσει αυτή την ιστορία σε ένα φιλμ λίγων μόλις λεπτών. Και από ότι φαίνεται δεν επέλεξε να το τροποποιήσει ιδιαίτερα (κάτι ήξερε μάλλον!).

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τις ομοιότητες και τις διαφορές σε μία από τις βασικότερες σκηνές ολόκληρης της ταινίας, αυτή της πρώτης επαφής του νέου Andrew και του σκληρού Fletcher. Μήπως ήρθε η ώρα να το ξαναδούμε για μία ακόμη φορά;

Αντώνης Τσις

Τον Αντώνη θα τον βρείτε να περιπλανιέται στα σκοτεινά στενά της Αθήνας, αν και στην πραγματικότητα, θα ήθελε να χάνεται στα στενά ενός φιλμ νουάρ. Τα μάτια του μετατρέπουν τα πάντα, αυτόματα, σε κινηματογραφικά πλάνα, ενώ η δυνατότερη ευχή του θα ήταν να μπορούσε να τα καταγράψει, δημιουργώντας ταινίες δίχως ιδιαίτερο νόημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ