Το βιβλικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γουίλ Σμιθ

...

Γράφει ο Δημήτρης Μπουτουρέλης – Γραμματικόπουλος

H Παλαιά Γραφή είναι στα χάι της, καθώς φαίνεται. Ο Νόε του Αρονόφσκι, ο Μωυσής του Σπίλμπεργκ, άλλος ένας Μωυσής από τον Ρίντλει Σκοτ και τώρα, νέα είσοδος στις ιστορίες της Βίβλου που θα μεταφερθούν στην μεγάλη οθόνη, ο Κάιν και ο Άβελ του Γουίλ Σμιθ.

Βέβαια δεν είναι ακριβώς νέα είσοδος, καθώς το ότι ο Γουίλ Σμιθ θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία γύρω από τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας, ακούγεται από το 2010. Μάλιστα εκείνη η ταινία που προετοιμαζόταν τότε από την Overbook Entertainment θα  είχε και βαμπίρ! Τώρα όμως την παραγωγή αναλαμβάνει η Sony και ο Σμιθ πέραν από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που (πιθανώς) θα κρατήσει, θα εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη. Για πρώτη λοιπόν φορά στην 20ετή καριέρα του, ο Γουίλ Σμιθ θα κάτσει πίσω από την κάμερα για να αφηγηθεί την ιστορία των υιών του Αδάμ και της Εύας, Κάιν και Άβελ, όπου Κάιν βάλε ζηλιάρη αδερφό που δολοφονεί τον Άβελ και έπειτα περιπλανιέται στη Γη μετανιωμένος. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι δεν θα κρατήσουν την ιστορία με τα βαμπίρ!

Άγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα ή ποιοι θα πρωταγωνιστούν, αλλά κρίνοντας από την ήδη υπερφορτωμένη ατζέντα του Σμιθ (το δεύτερο Χάνκοκ, το τρίτο «Bad Boys», το δεύτερο «I, Robot», το «After Earth» του Μ. Νάιτ Σάιμαλαν, το «Winter’s Tale» του Ακίβα Γκολντμαν, την παραγωγή μια τηλεοπτικής σειράς και του «Karate Kid 2») μάλλον θα αργήσουμε να δούμε τις ικανότητες του πίσω από τον κινηματογραφικό φακό.

 

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ