Έρχεται «Χειμώνας». Δες το αρκετά ατμοσφαιρικό trailer

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Μεταφυσικό θρίλερ και μάλιστα γυρισμένο στην Ελλάδα. “Ο Χειμώνας” είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα, βετεράνου εφετζή και animator, o οποίος υπογράφει και το σενάριο και την παραγωγή της ταινίας.

Στο trailer που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, το οποίο συνοδεύεται από την μουσική των B.D. Foxmoor των Active Member και ο Jaoman (από το CD “Bruja Muerta”), μπορεί να μην λέει πολλά για την υπόθεση της ταινίας, μιας και δεν ακούγεται λέξη, αλλά καταφέρνει να σε υποβάλει βλέποντας το. Υπέροχη χρήση μουσικής και εικόνας καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια αρκετά δυνατή ατμόσφαιρα που καταφέρνουν να σε στοιχειώσουν. Ανυπομονώ για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος ζει μια αρκετά πετυχημένη ζωή… Στο μυαλό του. Σε αντίθεση με τα όσα έχει πει στη μητέρα του, δεν έχει εκδώσει κανένα βιβλίο και δεν έχει σχέση και είναι βουτηγμένος στα χρέη. Αποφασίζει να αφήσει το Λονδίνο και να επιστρέψει στο χωριό του στην Ελλάδα, στα Σιάτιστα στα βόρεια της Ελλάδας, μπας και καταφέρει να εμπνευστεί να γράψει κανένα βιβλίο επιτέλους. Φτάνοντας στο χωριό του όμως, αρχίζει να παρατηρεί πως οι ντόπιοι δεν τον βλέπουν με καλό μάτι. Μέσα από προκαταλήψεις και φαντάσματα του παρελθόντος θα κάνουν τον Νίκο να μάθει περισσότερα για το διαζύγιο των γονιών του και για τον θάνατο του πατέρα του ενώ μέσα από αυτό το ταξίδι θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Ένα trivia από την ταινία είναι ότι το σπίτι στο όποιο έγιναν τα γυρίσματα, έχει μεγάλη μεταφυσική ιστορία. Οι ντόπιοι της περιοχής λένε πως είναι στοιχειωμένο και έχουν θεαθεί φαντάσματα, παράξενα φώτα ακόμα και δαίμονες μέσα στο σπίτι από πολλούς…

Αν και η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 17 μέρες στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό κέντρο κινηματογράφου και είναι Αγγλο-Πολωνική παραγωγή, ήδη βρίσκεται στα τελικά στάδια της παραγωγής και θα είναι έτοιμη για την φεστιβαλική περίοδο του φθινοπώρου.

Μάθε περισσότερα στο site της ταινίας, κάνε like στην επίσημη σελίδα στο facebook και απόλαυσε το trailer παρακάτω αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ