Κινηματογραφικές Προβολές στο στούντιο των “Χίμαιρες”: Benny’s Video

Το disturbing αριστούργημα του Michael Haneke

Από την Τετάρτη 17 Απριλίου και κάθε Τετάρτη μέχρι και τις 27 Μαϊου, το στούντιο των Χίμαιρες θα μεταμορφωθεί σε έναν εναλλακτικό χώρο προβολών, φιλοξενώντας μερικές από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του ’90, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα με περισσότερο και λιγότερο γνωστά, κινηματογραφικά αριστουργήματα που πρέπει να δει κάθε λάτρης της 7ης Τέχνης.

Αυτή την Τετάρτη, 22 Απριλίου, η ταινία που θα προβληθεί είναι το αριστούργημα του Michael Haneke, “Benny’s Video”, ένα σοκαριστικό νεανικό πορτραίτο μέσα από την μοναδική οπτική του σπουδαίου σκηνοθέτη, εν έτει 1992.

90

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στον 7ο όροφο, Πανεπιστημίου 64. Ώρα έναρξης 20:30.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας νεαρός 14χρονος με πάθος για την κινηματογράφηση, απορροφάται τόσο έντονα από το φακό, που χάνει τα όρια μεταξύ πραγματικής ζωής και φιλμ. Θα βυθιστεί ολοένα και περισσότερο στις φαντασιώσεις του, προχωρώντας σε ακραίες ενέργειες που θα φτάσουν μέχρι το φόνο.

Δεύτερο μέρος της άτυπης τριλογίας του Haneke -μετά το “The Seventh Continent” και πριν το “71 Fragments of a Chron0logy of Chance”– το εν λόγω φιλμ μας έδειξε εκ νέου τη διεισδυτικότητα της “ενοχλητικής” ματιάς του Αυστριακού πάνω στην ανθρωπότητα. Η θεμελιώδης σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών, η μοναχικότητα της εφηβείας και το πόσο εύκολα μπορεί να παρεκτραπεί, η τηλεόραση σε κεντρικό πλάνο (ξεκάθαρη η σύνδεση με το “Seventh Continent), όλα είναι ζητήματα που θίγονται στο “Benny’s Video”. Ευρωπαϊκό βραβείο FIPRESCI το 1993, για ένα φιλμ που δεν πρέπει να χάσετε σε καμία περίπτωση.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ