Οι X-Men “μεταλλάσσονται” σε 48fps (;)

Γράφει ο Παύλος Σηφάκης Με τη νέα ταινία των X-Men, ο σκηνοθέτης Bryan Singer πραγματοποιεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο σύμπαν των μεταλλαγμένων υπερηρώων κι απ’ ότι φαίνεται, έχει έντονες...

Γράφει ο Παύλος Σηφάκης

bryan-singer-spills-the-beans-on-jack-the-giant-killer-53498-00-470-75

Με τη νέα ταινία των X-Men, ο σκηνοθέτης Bryan Singer πραγματοποιεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο σύμπαν των μεταλλαγμένων υπερηρώων κι απ’ ότι φαίνεται, έχει έντονες διαθέσεις τεχνολογικού πειραματισμού! Σύμφωνα με το Ain’t It Cool News, ο Αμερικανός σκηνοθέτης θα βγάλει το “X-Men: Days of Future Past” στις αίθουσες σε 48fps! Το σάιτ αναφέρει συγκεκριμένα:

“Το X-Men: Days of Future Past” γυρίστηκε σε HFR (High Frame Rate) και θα προβληθεί σε 48fps”. ανέφερε η πηγή μας. Οι δημιουργοί της ταινίας δεν το έκαναν μεγάλο θέμα εξαιτίας των αρνητικών αντιδράσεων που προκάλεσε το “Hobbit”, αλλά το αποτέλεσμα τους άρεσε πολύ και θα υποστηρίξουν την προοβλή της ταινίας σε μεγαλύτερη ταχύτητα καρέ.

Τις πηγές του Ain’t It Cool News φαίνεται να τις “υποστηρίζει” και περσινό τουίτ του Bryan Singer, ο οποίος δήλωνε πως ζήλεψε με το HFR του “The Hobbit“!

 

Η αλήθεια είναι πάντως πως η συζήτηση γύρω από τα 48 καρέ το δευτερλέοπτο φαίνεται να “πέθανε” μετά την  κρύα υποδοχή που έλαβε το “Hobbit” πέρυσι. Οι θεατές θεώρησαν ότι η μεγαλύτερη ταχύτητα καρέ έκανε την ταινία θα φαίνεται τόσο ρεαλστική που καταντούσε σχεδόν… ψεύτικη. Οι υπερασπιτστές της νέας τεχνολογίας, από την άλλη, υποστήριξαν ότι πρέπει να της δώσουμε λίγο χρόνο, καθώς τα μάτια μας είναι συνηθισμένα να βλέπουν ταινίες σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Επίσης, πολλοί θεώρησαν ότι το HFR κάνει το 3D να φαίνεται καλύτερο και πιο εντυπωσιακό. Αν η είδηση αυτή επαληθευτεί, το “Days of Future Past” θα είναι μόλις η τρίτη (μετά τα δύο “Hobbit”) ταινία που θα κυκλοφορήσει σε 48fps.

Το “X-Men: Days of Future Past” θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις αίθουσες στις 22 Μαίου του 2014 και το εντυπωσιακό του καστ περιλαμβάνει τους Michael Fassbender, Hugh Jackman, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Hale Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart, Peter Dinclage, Ellen Page, Evan Peters και Anna Paquin!

 Εσάς πως σας φαίνεται η ιδέα του Wolverine να ακονίζει τα νύχια του στο σούπερ ρεαλιστικό φορμά των 48fps; Θυμηθείτε εδώ την άποψη του Reel για την αμφιλεγόμενη τεχνολογία και γράψτε μας τη δική στα σχόλια παρακάτω!

UPDATE: Δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει η είδηση στο διαδίκτυο και η 20th Century Fox έσπευσε να τη διαψεύσει! Σύμφωνα με το Variety, εκπρόσωπος της Fox δήλωσε πως δεν γνωρίζει πως κυκλοφόρησε η φήμη αλλά είναι “εντελώς ψευδής”. Φοβάμαι ότι όσοι χαρήκαν με την είδηση ότι το “Days of Future Past” θα κυκλοφορήσει σε 48fps θα πρέπει να αρκεστούν στο δεύτερο μέρος του “Hobbit” που καταφθάνει στις αίθουσες αυτό το Δεκέμβριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ