Χριστούγεννα με…auteur διάθεση!

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

3024141-inline-s-2-christmas-styles-directorsΠως θα σου φαινόταν αν οι αγαπημένοι μας σκηνοθέτες, έφτιαχναν την δική τους ταινία για τα Χριστούγεννα;  Πως θα ήταν άραγε η δημιουργική ματιά του Stanley Kubrick, του Lans Von Trier ή του Martin Scorsese;

Μια καναδική εταιρεία παραγωγής, η Four Grounds Media Inc. φαίνεται πως έχει την απάντηση, μιας που δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο βιντεάκι στο οποίο προυσιάζεται απολαυστικά, ο τρόπος με τον οποίο μερικοί διάσημοι auteurs του cinema, θα είχαν σκηνοθετήσει την δική τους ταινία με θέμα την γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Όπως θα δεις πάντως, η εταιρεία έχει κάνει καλή δουλειά στην αποτύπωση της χαρακτηριστικής, σκηνοθετικής σφραγίδας του καθενός, με την «ταινία» του Wes Anderson να είναι βουτηγμένη στα κίτρινα φίλτρα και την vintage, παιχνιδιάρικη αισθητική, με αυτή του Scorsese να απαρτίζεται από τις κλασικές, ghetto νότες της ανάμεσα σε άλλες.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ