You’ve Got Mail, ένα remake που αγαπήσαμε.

Mιας και που ο καιρός φθινοπώριασε, μια γλυκιά, ρομαντική ταινία αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή.

 

Tη δεκαετία του 1990, κυκλοφόρησε το ριμέικ της ταινίας “Ερωτική φωλιά”(“The Shop Around the Corner”), με τίτλο “You’ve Got Mail”. Μια αμερικάνικη ερωτική κομεντί, σε σκηνοθεσία Nora Ephron, με πρωταγωνιστές τους Meg Ryan και Tom Hanks, ένα πρωταγωνιστικό ζευγάρι με καταπληκτική χημεία, που αγαπήσαμε αρχικά μέσα από το “Sleepless in Seattle” (1993). Την “Ερωτική φωλιά” είχε ακολουθήσει ένα ακόμη ριμέικ, συγκεκριμένα τη χρονιά του 1949, με τον τίτλο “In the Good old Summertime”, που ανήκει στο είδος του musical.

Η σκηνοθέτης Nora Ephron, έμεινε πιστή στη βασική γραμμή της “Ερωτικής Φωλιάς”, όμως άλλαξε τον τρόπο επικοινωνίας του μελλοντικού ζευγαριού με αφορμή την πρόοδο της τεχνολογίας. Έτσι, οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες επικοινωνούν ανώνυμα με e-mail, ενώ στην “Ερωτική φωλιά” η επικοινωνία των δύο πραγματοποιείται λόγω εποχής, με αλληλογραφία. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της εποχής του ’90 που προστέθηκε στο σενάριο είναι η απειλή που δέχεται ένα μικρό μαγαζάκι από ένα νέο πολυκατάστημα.

Οι Kathleen Kennede (Meg Ryan) και Joe Fox (Tom Hanks), που στη συνέχεια θα ερωτευτούν, γνωρίζονται αρχικά ως δύο αντίπαλοι στον εργασιακό χώρο. Η πρώτη είναι ιδιοκτήκτρια ενός παιδικού βιβλιοπωλείου, ένα μαγαζάκι με γλυκιά και φιλική ατμόσφαιρα. Το όνομα του βιβλιοπωλείου είναι “The Shop Around the Corner”, γεγονός που αποτελεί φόρο τιμής στην ομότιτλη ταινία που σκηνοθέτησε ο Ernst Lubitsch, το 1940.

Από την άλλη, ο Joe Fox, είναι γόνος οικογένειας που έχει στο όνομα της μια μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων με την επωνυμία “Barne & Noble” και πρόκειται να ανοίξει ένα ακόμη υποκατάστημα στην απέναντι γωνία από το μαγαζί της Kathleen. Οι δύο χαρακτήρες, όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχουν καλές σχέσεις όταν συναντιούνται από κοντά. Δύο άτομα από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Η μία ανεξάρτητη επαγγελματίας, απολαμβάνει και αγαπά το μικρό μαγαζί της, συμπεριφέρεται σαν οικογένεια με τους πελάτες της. Ο Joe βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της όχθης όντας μεγαλοεπιχειρηματίας, συνήθισε να ζει σε έναν κατά βάση απρόσωπο κόσμο, όπου το χρήμα και ο ανταγωνισμός κυριαρχούν. Το κατάστημά του διακατέχεται από απροσωπία, οι πελάτες απλά αφήνουν τα λεφτά τους και φεύγουν

Συναντιούνται όμως και σε ένα chat room όπου με ψευδώνυμα, η Kathleen ως “Shopgirl” και ο Joe ως “Brinley”, συνομιλούν καθημερινά ώσπου φτάνουν στον έρωτα. Μετά από ορισμένα περιστατικά φτάνουν στο πολυπόθητο σημείο της αναγνώρισης του έρωτα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και στις τρεις ταινίες ο άντρας είναι αυτός που μαθαίνει πρώτος ποιο είναι το πρόσωπο με το οποίο συνομιλεί στο chat και το ερωτεύτηκε αλλά και αυτός που θα ενεργήσει ώστε να πέσουν οι μάσκες και αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται το όμορφο love story…και ζήσαν αυτοί καλά και’ μεις καλύτερα!

Το “You’ve Got Mail” είναι μια καλογυρισμένη ταινία που καταφεύγει σε μια ευφυή χρήση των συμβάσεων και της πλοκής των ρομαντικών κωμωδιών των κωμωδιών ’30 και ’40 και παραμένει ακόμη και σήμερα μια από τις αγαπημένες και αξέχαστες ρομαντικές ταινίες που λατρεύεις να παρακολουθείς τρώγοντας γλυκά.

Καλή προβολή!

Παρασκευή Γιουβανάκη

Το διόλου αθώο αλλά παθιασμένο φλερτ της με την 7η Τέχνη, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία... Με τα χρόνια, αφού είδε πως δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, πήρε την απόφαση να σπουδάσει Κινηματογράφο. Όσον αφορά λοιπόν τον κινηματογράφο, δηλώνει βαθιά θρησκευόμενη! Καλές προβολές!
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ