Τελευταίο αντίο στην “Batgirl” των ’60s

Η Yvonne Craig μας "άφησε" σε ηλικία 78 ετών

Ως Batgirl, ομόλογη του διάσημου μασκοφόρου ήρωα της Gotham City, Batman, η Yvonne Craig έμεινε στην ιστορία για την πρώτη τηλεοπτική απεικόνιση της ηρωίδας της DC στη σειρά “Batman”, ενώ κόσμησε την ανδρική φαντασία της δεκαετίας του ’60. Σήμερα, η Craig απεβίωσε σε ηλίκία 78 ετών, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Πέρα από τη συμμετοχή της σε 26 επεισόδια της προαναφερθείσας σειράς, η Αμερικανίδα είχε αρχίσει προηγουμένως να “φτιάχνει” το όνομα της με μικρούς, αλλά πολύ χαρακτηριστικούς ρόλους σε sci-fi παραγωγές όπως το “Mars Needs Women” και διάσημες σειρές της εποχής όπως το “The Man From U.N.C.L.E”. Αργότερα, έγινε τακτική “θαμώνας” του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, κυρίως με guest ρόλους, με γνωστότερο από αυτούς την παρουσία της στο “Star Trek” ως Marta.

Τα χρόνια ενασχόλησης της με το κλασικό μπαλέτο, βοήθησαν τη συμμετοχή της σε αρκετά μιούζικαλ των ’50s, όπως το “It Happened at the World’s Fair” και το “Kissin’ Cousins” με τον Elvis Presley.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ